Theaterwerkplaats Tiuri


BREDA - Theaterwerkplaats Tiuri in Breda heeft het project Theaterhelden, dat op 22 augustus van start ging, afgesloten. Gedurende deze weken gingen de acteurs van Tiuri op zoek naar de theaterheld(in) in zichzelf.

Theaterwerkplaats Tiuri maakt het onzichtbare talent van acteurs en actrices met een (verstandelijke) beperking zichtbaar. Behalve op het podium brengt Tiuri, met het project Theaterhelden, de acteurs nu ook opvallend in beeld op de website. Met het scherpe oog van fotografe Jimke Joling zijn de acteurs zo puur mogelijk vastgelegd op foto en op film en vanaf vrijdag online te bewonderen op de website theatertiuri.nl/theaterhelden.

Het project Theaterhelden is mogelijk gemaakt door een donatie van de serviceclub Kiwanis Roosendaal voor de werkplaats aldaar. Dit bedrag is verdubbeld door de NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, zodat de werkplaats van Tiuri in Breda het project Theaterhelden ook kan uitvoeren. In Roosendaal is het project op 19 augustus succesvol afgerond en de spelers zijn al op de website te bewonderen.

Theaterwerkplaats Tiuri maakt sinds 2003 theaterproducties met acteurs met een (verstandelijke) beperking. Er is een werkplaats in Breda en een in Roosendaal. In de theaterwerkplaats leidt Tiuri de deelnemers op tot theatermaker. Deelnemers leren acteren, dansen, bewegen, en krijgen inzicht in hoe een voorstelling wordt gemaakt.

Meer informatie op de website www.theatertiuri.nl 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714731254&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/breda&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief