DIA Onder 12-1 kampioen.

DIA Onder 12-1 wint kampioenswedstrijd

BREDA - Zaterdag 30 november stond met grote zwarte letters in de agenda geschreven van onze JO12-1. De kampioenswedstrijd uit tegen nummer 2 Reeshof. Het moment van de waarheid.

De wedstrijd kende een dramatische start, vanaf de aftrap werd Mira opgejaagd, brak Reeshof door en scoorde meteen de 1-0. Er ontspon zich een krachtmeting waarin het fysiek sterke Reeshof bleef jagen op elke bal en veel energie in de wedstrijd legde. DIA bleef rustig en kon zich bij tijd en wijle onder de druk uitspelen en herstelde na een prachtige dieptepass de achterstand door een goede goal van Zakaria. Reeshof kon het fysiek sterke spel uitbuiten en kreeg de betere kansen, maar stuitte keer op keer op een geweldig keepende Amir. Het kick and rush voetbal van Reeshof werd beloond doordat bij Amir bij een uitval de spits professioneel naar de grond bracht waar de perfect fluitende scheidsrechter niks anders dan een penalty voor kon geven die vakkundig in de hoek werd gedeponeerd. Weer een achterstand maar zoals bij vele wedstrijden bleek dat de basis bij DIA erg sterk is en rustig voetballend werd er met combinatievoetbal het veld breed gehouden en gezocht naar de ruimtes die er steeds meer kwamen. Het was vlak voor rust Emirhan die de trekker overhaalde en de 2-2 binnen schoot. Een gelijke stand met rust en in deze kraker kon het alle kanten op.

Niet te beschrijven feest

Na de rust liet DIA zien hoe mooi voetbal kan zijn als je technisch vernuft koppelt aan hard werken. Jasper en Amir die geweldig keepend de weinige kansen voor Reeshof vakkundig om zeep hielpen. Mira die zich al snel had hersteld, kwam keer op keer voor haar tegenstander. Gijs was een echte rots in de branding. Amauri met zijn ongebreidelde inzet een lust voor het oog van elke voetballiefhebber. Aanvoerder Tijn die als een ware Romeinse veldheer vooropging in de strijd hardop zijn Centurions aanspoorde en overal leek te zijn. Cas die met zijn uitschuifbare benen in elk duel de bak kon wegtikken. Rik en Dani die hardwerkend het veld breed hielden en zorgden voor de aansluiting. Zakaria die tegenstanders hondsdol draaide met zijn fenomenale techniek. Emirhan die als een tank voorin niet van de bal te krijgen was en David die de tegenstander in slaap sust en dan als duiveltje uit een doosje opduikt voor de goal. De sterke punten van Reeshof werden in deze tweede helft volledig kapot gespeeld door onze DIA JO12-1. Na een uitstekende aanval zorgde Cas met een goed schot voor de eerste euforische kreten langs de lijn met de verdiende voorsprong. Reeshof probeerde wel, maar alle voorzetten werden moeiteloos er uitgehaald of naast gekeken, waarna DIA er met uitgekiende counters met man en macht uit kwam en het was David die de beslissing forceerde door na prima vrij gespeeld te worden de bal onberispelijk de bovenhoek in knalde. Vlak daarna maakte David het feest compleet door na wederom een snelle counter de 2-5 te scoren en het kampioenschap veiligstelde.

Na het eindsignaal vielen de spelers over elkaar heen en brak er een niet te beschrijven feest los. Coaches Tino en Mario zichtbaar ontroerd konden hun geluk niet op en langs de kant waren de in grote getale opgedraafde supporters door het dolle heen.

Het was een prachtig en ontroerend moment toen de door teammanager Bas meegebrachte beker omhoog werd geheven door Amauri die de dagen ervoor een verschrikkelijk verlies heeft gekend.