De gemeente heeft 60 plakkaten verspreid.
De gemeente heeft 60 plakkaten verspreid. Foto: Jack Konings

Posters in speeltuintjes, parkjes en Cruyff Courts: Houd 1,5 meter afstand!

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur waarschuwt alle bewoners om afstand van elkaar te houden. Daarom verspreidden medewerkers zestig plakkaten in de hele stad met daarop de oproep om 1,5 meter afstand te houden.

In totaal hangen zestig posters door Etten-Leur. "We hebben ze opgehangen in speeltuintjes, rondom de Cruyff Courts, bij het skatepark, de fietsenstalling en in de parkjes", geeft een woordvoerder aan.

Op sociale media meldden bewoners dat niet iedereen zich houdt aan de regel om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Zo circuleert een foto rond waarop een groep jongeren hangt in een Cruyff Court. De gemeente Etten-Leur heeft andere ervaringen: "We zijn heel tevreden met hoe het in Etten-Leur gaat. Een heel goed voorbeeld hiervan is de weekmarkt van afgelopen woensdag. Complimenten vanuit de gemeente voor bezoekers en verkopers op de weekmarkt. Iedereen hield zich aan de afspraken. Er waren vakken op de grond gemaakt en iedereen hield 1,5 meter afstand."

Noodverordening

De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft inmiddels een noodverordening afgekondigd. Die geeft gemeenten ook ruimte om eventueel te handhaven. Dat is op dit moment niet nodig in Etten-Leur: "Mochten er locaties zijn in Etten-Leur waar het afstand houden niet gerespecteerd wordt, dan bepalen we welke maatregelen we nemen."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief