Elize Weijtens
Elize Weijtens Foto: Jack Konings

Elize Weijtens: Geen reis naar Spanje, wél met e-bike door Nederland

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

Elize Weijtens-Nooijens uit Etten-Leur reisde dit jaar niet af naar Lanzarote. Daar zou ze in juni met haar man elf dagen genieten van een all-inclusive-vakantie. "Wij werken allebei nog en wilden even lekker helemaal niks doen."

Helaas kon het koppel door de coronacrisis niet afreizen naar de Canarische eilanden. "We hadden echter al onze vakantiedagen gepland en we wilden toch graag iets doen", vertelt Elize. Het stel besloot daarom om twee elektrische fietsen aan te schaffen. Ook kreeg de auto een trekhaag met een fietsendrager. "Eigenlijk houd ik helemaal niet van fietsen, maar fietsen op de e-bike is geweldig. Het is alsof je altijd fietst met een hand in de rug!" Het stel heeft in de vakantie hele dagen gefietst op het eiland Texel en in Zuid-Limburg: "Texel is prachtig. Het is een echt fietseiland met goede fietspaden. Ook staan er overal schapen." 

Ook Zuid-Limburg viel in de smaak: "Hier zijn we elf jaar geleden ook al geweest en het was mooi om terug te zijn. We hebben tussen het fietsen door genoten van lunches in leuke stadjes als Heerle en Valkenburg. Ook hebben we de oorlogsbegraafplaats Margraten bezocht. Dat was indrukwekkend." Elize heeft inmiddels de smaak van het fietsen te pakken: "We hebben de app met het knooppuntennetwerk al gedownload. Zo hebben we inmiddels ook door de polders van het koeienpad bij Prinsenbeek gefietst. De komende tijd gaan we nog veel fietsen, het is fijn om in beweging te zijn!"



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief