Afbeelding
Foto: Archief de Bode

Doek valt definitief voor immens populaire Oranjemarkt

Door: Monique Jansen Algemeen

ETTEN-LEUR - De Oranjemarkt in Etten-Leur gaat niet door. Organisator Arto Laros Entertainment maakt bekend niet langer zorg te kunnen dragen voor de organisatie. Reden is dat de organisatie de hoge kosten niet langer kan dragen.

De afgelopen weken was nog veel onduidelijk, maar heeft Arto Laros definitief de knoop doorgehakt. “Het is voor ons niet meer haalbaar: Wij moeten helaas concluderen dat de kosten enorm veel hoger blijken te zijn dan vooraf ingecalculeerd. De Oranjemarkt is een erg leuk, populair en zeer drukbezocht evenement, dat wij zo lang mogelijk voor de inwoners van Etten-Leur in stand hebben willen houden.”

“Echter, de kosten die de organisatie van dit evenement met zich meebrengt zijn dusdanig hoog dat dit voor een commercieel bedrijf in de huidige tijd niet haalbaar is. De laatste editie van de Oranjemarkt in 2020 heeft uiteindelijk niet plaats kunnen vinden, maar de complete organisatie was al wel gereed en bijbehorende kosten waren al gemaakt. We hebben ervoor gekozen om alle deelnemers hun inschrijfgeld terug te storten. Aangezien de Oranjemarkt door het hoge kostenplaatje geen reserve heeft, zijn dit soort zaken niet op te vangen.”

Populair evenement

De Oranjemarkt is elk jaar een populair evenement waarbij inwoners uit Etten-Leur hun oude spullen verkopen. In 2016 nam Arto Laros het evenement over van voormalig organisator STEP. Daarbij werd samengewerkt met scouting Lambertus, verkeersregelaars en de gemeente. De gemeente Etten-Leur bekijkt of er een alternatieve invulling van Koningsdag mogelijk is. 

“Een oranjemarkt hoort traditioneel gezien echt wel een beetje bij Koningsdag. Na twee jaren Corona lijkt er eindelijk weer wat ruimte te zijn voor evenementen. Het is natuurlijk kort dag, maar we gaan creatief aan de slag om te kijken hoe we er samen met en voor onze inwoners een feestje van kunnen maken. We hopen hierover snel wat meer te kunnen vertellen”, meldt burgemeester Miranda de Vries.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief