FOTO MONIQUE JANSEN
FOTO MONIQUE JANSEN Foto: Monique Jansen

‘Podium’ Etten-Leur op terrein oude Nobelaer

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ETTEN-LEUR - Op de plek van de oude Nobelaer worden woningen gebouwd. De bedoeling is dat mensen hier zowel kunnen kopen als huren. Er staan appartementen op de planning maar ook rijtjeshuizen. Het project is voorlopig ‘Podium’ genoemd. 

Het Nobelaer terrein moet straks ruimte bieden aan hoek- en tussenwoningen. De eindwoningen worden voorzien van garages. De appartementen worden verdeeld over vier gebouwen waarvan er dan twee aan elkaar worden verbonden door een parkeerkelder. Deze appartementen worden 3 tot 5 verdiepingen hoog. De gebouwen staan al ingetekend, maar de buitenruimte staat nog niet vast. 

Een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het terrein is weggelegd voor de bewoners. Voor de indeling van de buitenruimte mogen buurtbewoners meedenken. Jean-Pierre Schouw benadrukt dat de omgeving klimaat-adaptief moet worden ingericht. “We willen hier een andere vegetatie en kijken naar de wensen van omwonenden. We weten al wel wat voor huizen we willen bouwen maar de indeling van de buitenruimte is nog niet concreet.” 

Op basis van de ingekomen reacties wil de gemeente de suggesties bekijken en het ontwerp aanpassen. Er volgt nog een inspraakavond over het definitieve ontwerp. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief