Foto: Stella Marijnissen
FOTOALBUM

Ruim vierduizend deelnemers aan 36ste Marathon Brabant

  Algemeen,Nieuws

ETTEN-LEUR - Voor de 36ste keer renden liefhebbers de benen onder hun lijf vandaan om de felbegeerde medaille te bemachtigen bij de finish van de Van Oers Marathon Brabant. Of het nu om de vijf of de tien kilometer ging, de halve of de hele marathon, of misschien maar 900 meter, sportminnend Etten-Leur genoot. Zowel als deelnemer als als toeschouwer. Hoewel die laatste het wel wat kouder had in de gure wind die zondag waaide.


Het eerste startschot klonk om 10.00 uur om de deelnemers aan de 10 kilometerloop ruim baan te geven. De organisatie had dit jaar gekozen voor een route met lussen om variatie aan te brengen in het parcours en om start- en aankomsttijden van de diverse onderdelen wat dichter bij elkaar te brengen.

Enthousiast

De Etten-Leurse Markt, de Oude Bredaseweg en het Raadhuisplein waren volgepakt met enthousiaste toeschouwers, die daarnaast ook langs het parcours de deelnemers aanmoedigden. De vierhonderd vrijwilligers werkten als een geoliede machine om alles in goede banen te leiden; van het uitreiken van medailles en fruithapjes voor de lopers tot verkeersregeling en eerste-hulp ondersteuning.

Enthousiast

Maar liefst 4.140 mannen, vrouwen en kinderen namen deel aan de diverse onderdelen. De meesten wilden 10 kilometer onder de zolen van hun sportschoenen laten verdwijnen, daarnaast was de 5 kilometer erg in trek. Een uiterst succesvol onderdeel van het programma was de familieloop met een rondje door het centrum voor jongens en meiden van 10 tot 12 jaar van ongeveer een kilometer, en een iets kortere afstand voor de hardlopers in spé van 0 tot 9 jaar. Het enthousiasme spatte ervan af en de finish werd gehaald.

Tevreden gevoel

Winnaar van de hele marathon werd Patrick Kwist. Hij liep die in 2 uur, 32 minuten en 52 seconden. De halve marathon was voor Jeroen van Damme in 1 uur, 12 minuten en 16 seconden. Ed Sligchers, sinds dit jaar de nieuwe voorzitter van de Van Oers Marathon Brabant, kijkt terug met een tevreden gevoel. "Het was een fijne, gezellige dag met veel blije gezichten."

BIJDRAGE STELLA MARIJNISSEN


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief