Afbeelding

VVD: Behoud bushalte bij gezondheidscentrum Kerkwerve

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR – De VVD maakt zich zorgen over de nieuwe route van buslijn 215. Vervoerder Arriva heeft namelijk besloten dat de buurtbus niet langer stopt bij gezondheidscentrum Kerkwerve.

De bushalte verhuist in december naar de Rode Poort. Daardoor moeten senioren voortaan langer lopen, voordat ze aankomen bij het gezondheidscentrum. "Onze oudere inwoners dreigen zo hun zelfstandigheid te verliezen", meent VVD-burgerraadslid Patricia van Baal, "het is juist van belang dat onze oudere inwoner zolang mogelijk zelfstandig zijn weg kan vervolgen en daarbij op de gemeente mag rekenen in de vorm van (goed) openbaar vervoer."

Eerder verdwenen volgens Van Baal ook al bushaltes in Etten-Leur-Noord door de vele verkeersdrempels. Het burgerraadslid vraagt het college om met Arriva in gesprek te gaan om de bushalte toch te kunnen behouden.

Bloembakken

Ook stelt zij voor om in plaats van drempels bloembakken op de Kerkwerve te plaatsen aan beide kanten van de weg. Daardoor hoeft de bus minder te hobbelen. "Met deze snelheidsbeperkende maatregel blijft de huidige route bestaan, zodat Arriva niet hoeft uit te wijken", stelt Van Baal. De vragen zijn nog in beraad.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief