Afbeelding
Foto: Peter Houtepen

Jac Verschueren nieuwe directeur De Plaetse

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR - Jac Verschueren wordt de nieuwe directeur van Integraal Kindcentrum De Plaetse in Rijsbergen. Hij neemt het stokje over van Willem Melis. Die stond bijna 18 jaar aan het roer van Stichting Katholiek Onderwijs Rijsbergen (SKOR). 

Bij Melis' indiensttreding stond de St. Bavoschool er financieel niet zo goed voor. De afgelopen jaren is dat, mede door zijn inspanningen, sterk verbeterd. De laatste paar jaar stond in het teken van de nieuwbouw van IKC de Plaetse. Met veel energie en passie heeft Melis dit proces vormgegeven. Binnenkort wordt er op gepaste wijze afscheid genomen.

Verschuren, geboren in Rijsbergen en thans woonachtig in Etten-Leur, is een echte onderwijsman. Hij heeft als kind op de Sint Bavoschool gezeten en zijn eerste lesuren waren ook op deze school. In februari werd bekend dat hij alsnog de katholieke onderwijsorganisatie SKPOEL in Etten-Leur verlaat nadat hij met zijn werkgever een vertrekregeling overeen was gekomen. Hij vertrekt per 1 juli officieel. 

SKPOEL had Verschueren eerder op non-actief gezet. De rechter floot de onderwijsstichting echter tot twee keer terug en oordeelde dat Verschueren zijn werk moest kunnen voortzetten. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief