Afbeelding

Eerste editie Sfeerpop is een succes

algemeen

OUD-GASTEL - Er wordt wel eens gezegd: ‘waar een klein dorp groot in kan zijn’. Organisatoren van de eerste editie van Sfeerpop zijn dik tevreden. Ruim 900 mensen bezochten afgelopen zaterdag het festivalterrein op het weiland aan de Veerkensweg om te genieten van het weer en de muziek.

Aan de organisatie kon het niet liggen, alles is tot in de puntjes geregeld. Medeorganisator Hanneke Moerland lacht: ‘’Er is nog niet een ding fout gegaan vandaag!’’. Meerdere bezoekers zijn blij dat de stap om een festival op te zetten in het dorp Oud Gastel is genomen, ondanks dat er toch risico’s aan zitten. Ondanks dat de kaartverkoop twee weken voor het festival tegen viel gaven de organisatoren niet op en dat heeft zich beloond! In de laatste week verdubbelde de kaartverkoop zich en werden er nog tientallen kaarten verkocht aan de ‘deur’.

Samenwerking De samenwerking tussen Gastel Sfeer en JUMBO Broos blijkt dus een succes. Ronnie Lazaroms is dan ook van mening dat ze er volgend jaar een nog groter succes van maken. ‘’Het is altijd afwachten hoe het uitpakt, in ons geval heeft het goed uitgepakt. Volgend jaar kunnen we het nog grootser aanpakken met weer andere artiesten,’’ aldus Ronnie. Natuurlijk heeft het weer ook een rol gespeeld in het succes, bezoekers hebben stoeltjes en picknickkleedjes meegenomen om lekker in het zonnetje te genieten.

Uit volle borst Festivalgangers konden bij Sfeerpop genieten van verschillende (lokale) bands. Flesert Downers beet het spits af. De Backstienk Boys uit Kruisland volgende daarna met hun geweldige kostuums. Het voorprogramma van Nielson, IMPAKT, werd goed ontvangen door de bezoekers. Ze verzamelden zich steeds meer bij het podium en deinden mee op de muziek. Als grote artiest heeft de organisatie dit jaar gekozen voor Nielson, bekend van ‘Sexy als ik dans’ en ‘Beauty & the brains’. Vooral de jongere meiden stonden gillend vooraan, maar ook de ouderen zongen uit volle borst mee met de muziek!

Niets te kort Aan alles is gedacht door de festivalorganisatie. Een aparte muntverkoop maakte dat de bezoeker niet lang op zijn of haar drinken moest wachten. Daarnaast was er volgende keuze in een hapje eten. Zo kun je kiezen voor een puntzak friet of een broodje met snack. Voor de vleesliefhebber waren er burgers met pulled pork. Niet zomaar een klein hamburgertje, maar een hele maaltijd. Er was zelfs gedacht aan wat zitplaatsen zodat bezoekers op het gemak konden eten.

Tweede editie Volgens vele leek het net op een echt festival en dat is ook precies wat het moest worden! We hoeven niet bang te zijn dat de organisatie twijfelt over een tweede editie, deze komt er zeker wel. ‘’Zo kunnen we er met zijn allen voor zorgen dat Oud-Gastel op de kaart komt, zoals met het Glazenhuis of de Heerlijke Avondloop,’’ is Diana Frik van mening. ‘’Zulke evenementen moeten behouden blijven in Oud-Gastel zodat we samen een klein dorp groter kunnen maken!’’

BIJDRAGE LUELLE KOOP



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief