Stampersgat weer naar Cheltenham

algemeen

STAMPERSGAT - Donderdagochtend 9 mei vertrekt een groep van 20 personen vanuit Stampersgat voor een bezoek naar Cheltenham.

De reis wordt gemaakt in het kader van de ‘Vriendschapsband’ die sinds 1970 tussen dit dorp en de Engelse stad Cheltenham bestaat. De Stampersgatse delegatie gaat voor de twaalfde keer op tegenbezoek. In 2011 waren de Engelsen te gast in Stampersgat Traditiegetrouw wordt de reis gemaakt in het Hemelvaart weekend. De overtocht wordt gemaakt per Shuttle en laat in de middag is de aankomst bij het Racecourse, de bekende paardenrenbaan van Cheltenham, waar de Stampersgatters worden opgewacht door hun gastheren.

Vrijdagochtend wordt er een bloemenhulde gebracht bij het oorlogsmonument voor het stadhuis waarna er een ontvangst volgt door de burgemeester en leden van het ‘Twinningcomité. ‘Vrijdagavond is er een ‘social evening’. Voor zaterdag is er een bezoek aan de stad Bristol gepland. Zondagmorgen wordt de terugreis weer aanvaard en kan Stampersgat zich gaan voorbereiden op een mogelijk ’return visit’ in 2015.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief