Foto: Politiehonden ZWB

Diensthond Zorro pakt inbraakverdachte in de kraag in Stampersgat

  112 Meldingen,112 Nieuws

STAMPERGAT - De politie heeft woensdagavond in Stampersgat mede met behulp van politiehond Zorro twee mannen op heterdaad aangehouden voor poging tot inbraak bij een bedrijf.


De eigenaar van een bedrijf aan de Dennis Leestraat werd rond 23.25 uur gealarmeerd dat er mogelijk personen op zijn terrein liepen. Hij waarschuwde de politie en deed een bericht uit op de buurtpreventie app-groep. Hierop kwamen direct buurtbewoners ter plaatse en zij vatten post op de uitvalswegen bij het bedrijf om mee uit te kijken naar de verdachten. 

In de omgeving van de Beetwortelstraat zagen agenten een bestelauto staan waar een kniptang lag. Op de Suikersingel troffen zij een man aan en die is gearresteerd. Ondertussen was ook politiehond Zorro ingezet om in de omgeving van het bedrijf te speuren naar inbrekerswerktuig.

Zorro vond bij die speurtocht de tweede verdachte. Hij had zich verstopt in het water tussen het riet bij de Dintel. De man liep bij zijn overmeestering door de hond een kleine verwonding aan zijn arm op. Nadat een arts hem behandeld had, kon hij overgebracht worden naar een politiecel.  De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. Het gaat om een 39-jarige man uit Bleskensgraaf en een 37-jarige man uit Dordrecht. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief