Afbeelding
Foto: Google Maps

Greppeltjes tussen fietspad en rijbaan Albanoweg

Door: Vera de Geus algemeen

OUDENBOSCH - Greppeltjes tussen het fietspad en de rijbaan aan de Albanoweg in Oudenbosch moeten asociale automobilisten ervan weerhouden via de berm de nieuwe wijk in te rijden. Eerder plaatse de gemeente Halderberge al paaltjes om dergelijk gedrag te voorkomen, maar dat mocht niet baten. "Eigenlijk is het treurig dat het gebeurt. Het is levensgevaarlijk en daarom willen we dit soort rijgedrag absoluut voorkomen. Wie nu nog een poging waagt, kan vermoedelijk met zijn auto naar de garage", waarschuwt wethouder Jan Mollen.

Op de Albanoweg ligt een vrijliggend fietspad en een reguliere rijbaan. "Om de nieuwe wijk te bereiken, moet je met de auto een stukje omrijden. Ik kan me voorstellen dat dat voor sommige mensen voelt als onnodig omrijden, maar helaas hebben sommige mensen gemeend het fietspad te gebruiken om met de auto de wijk in te komen. Dat is absoluut niet de bedoeling, want uiteraard hebben we vanwege de veiligheid van de fietsers gekozen voor een vrijliggend fietspad. Júist om te voorkomen dat fietsers te dicht bij de auto's rijden", zegt hij.

Sneller thuis 

Mollen geeft aan dat het verbazingwekkend genoeg zo is dat sommige automobilisten het niet zo nauw nemen met de verkeersregels. "Ze rijden gewoon over het fietspad om sneller thuis te zijn. Daarom hebben we in het verleden paaltjes geplaatst. Helaas heeft dat niet geleid tot het gewenste gedrag. Sommigen menen nog steeds een korte route te moeten creëren door over het fietspad, langs de paaltjes en half in de berm te rijden. Het mag duidelijk zijn dat dit levensgevaarlijk is. Natuurlijk is het niet zo dat dit massaal gebeurt, maar die enkeling zorgt er wel voor dat de veiligheid voor onder andere schoolgaande jeugd niet gewaarborgd is", aldus Jan Mollen.

Garage

De gemeente Halderberge kreeg een brief van onder andere Thijs Graste van Lokaal Halderberge over de onveilige situatie. Daarop laat het college weten meteen weer in actie gekomen te zijn. "Er zijn inmiddels greppeltjes gegraven die het feitelijk onmogelijk maken om met de auto deze route nog te nemen. Wie dat wel probeert, kan ongetwijfeld met zijn auto naar de garage. Hiermee denken wij een einde gemaakt te hebben aan deze onwenselijke situatie", besluit de wethouder.  



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief