Afbeelding
Archieffoto Peter Braakmann

Aldi houdt vast aan verhuizing na doorstart van Op=Op

Door: Vera de Geus algemeen

OUDENBOSCH - Waar het college na gesprekken met Aldi in de veronderstelling was dat de verhuizing vanuit het centrum on hold staat, houdt de supermarkt zonder medeweten van de gemeente vast aan de plannen.

De Aldi kondigde eerder al aan te willen verhuizen naar de Bosschendijk. De gemeente ging hier in principe mee akkoord, maar wel onder bepaalde voorwaarden waaronder een duurzame invulling voor het pand aan de Kade. Donderdag maakte de gemeente bekend geen medewerking aan de tijdelijke verhuizing van de Aldi in het centrum van Oudenbosch naar de Nijverheidsweg te verlenen. Volgens het college was er door actuele ontwikkelingen in de vorm van het faillissement van Op=Op Voordeelshop onvoldoende garantie dat de locatie van de supermarkt aan de Nijverheidsweg tijdelijk is.

Daarmee leek de verhuizing van de baan. Aldi houdt echter vast aan haar verhuisplannen, zo blijkt nu. Vrijdag werden de plannen zelfs officieel ingediend. De avond ervoor werden omwonenden en betrokken ingelicht over de plannen. Het college wist van niets en reageert verbaasd. "Dit is voor ons een bijzonder en onverwacht bericht van de Aldi", zo zegt Wierikx. "Het is niet in lijn met wat we zeer recent hebben besproken. We hebben afgesproken dat, na afwijzing van de tijdelijke winkellocatie, we de procedure voor de definitieve locatie 'On-Hold' zetten om de consequenties van de recente ontwikkelingen in kaart te brengen. Daarna zouden we kijken of en hoe de procedure doorgestart kan worden. Van de bijeenkomst waren wij niet op de hoogte maar we horen graag de uitkomst."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief