Foto: WIJNAND NIJS

Gemeente preventief in actie tegen eikenprocessierups

  algemeen

HALDERBERGE - De gemeente komt op korte termijn preventief in actie tegen eikenprocessierupsen. Dit gebeurt in straten waar in voorgaande jaren nesten zaten. Het gaat om zo'n 2100 Eikenbomen. Zo wil de gemeente overlast tot een minimum te beperken.


De eitjes van de eikenprocessierupsen zijn weer aan het uitkomen. De eikenprocessierups krijgt na enkele vervellingen brandharen en die kunnen zowel bij dieren als mensen voor gezondheidsklachten zorgen. Daarom heeft de gemeente Halderberge een beheerplan opgesteld, over overlast tegen te gaan. Wanneer de bladontwikkeling van de boom en de rups in volle gang is, zal er gestart worden met het wegzuigen van de eitjes en poppen van bomen in gebieden waarin de meeste overlast wordt verwacht. De gemeente Halderberge gaat daarbij uit van straten en gebieden waar voorgaande jaren nesten zijn aangetroffen.

Contactgevaar

"In totaal zullen we ongeveer 2100 Eikenbomen behandelen", zegt een woordvoerder desgevraagd. "Daarnaast is het zo dat als mensen aangeven dat ergens toch nesten zijn ontstaan, we beoordelen of bestrijding nodig is. Dat is het geval wanneer er contactgevaar is. We verzamelen dan alle locaties en vervolgens worden de nesten door een andere aannemer weggezogen."

Wie met zijn huid in contact komt met een eikenprocessierups, zal uitslag krijgen die ernstig jeukt. Ook kan het zorgen voor last aan ogen en luchtwegen. Meer informatie vind je op de website www.oakie.info van de GGD.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Oleja

Elektromonteur industrie m/v

Groot-Ammers, Moerdijk en de Botlek

Werken in de Horeca

Oss

Kok

Klein Zundert

Chauffeur

Moerdijk

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief