FOTO-ALBUM: Supercars tijdens Strada in Oudenbosch

  algemeen

OUDENBOSCH - Liefhebbers van exclusieve sports- en supercars konden zondagochtend hun hart ophalen. Letterlijk onder de rook van de Basiliek vertrokken vanaf het Jezuïetenplein zo'n 85 exclusieve bolides voor een toertocht door het Brabantse land naar Udenhout om na een lunch van daaruit verder naar de eindbestemming Capelle a/d Ijssel te rijden.


DOOR JOHAN WAGENMAKERS

Na voorgaande jaren vertrokken te zijn in Hengelo en de Utrechtse Heuvelrug was dit jaar Oudenbosch de startlocatie voor Strada 2019, een spectaculair auto-evenement voor exclusieve sports-en supercars. Het is zeker geen race om zo snel mogelijk bij de volgende locatie te zijn, maar meer bedoelt om de deelnemers een onvergetelijke rij-ervaring te bezorgen. De uitgestippelde route leidt onder meer langs bochtige straatjes, (dijk)wegen, en slingerpaadjes en probeert zelfs zoveel mogelijk A-wegen te vermijden.

Exotische modellen

Vanaf negen uur stroomt het plein vol met de meest exclusieve BMW's, Porsche's, Audi's, Ferrarri's, McLaren's, Lamborghini's en zo verder. De bolides zijn voornamelijk afkomstig uit Nederland en België, maar ook auto's uit andere landen van Europa staan opgesteld. Alle kleuren uit het spectrum zijn zowat aanwezig: van sneeuwwit tot bordeauxrood en van knalgeel tot grasgroen. Het talrijk opgekomen publiek verlekkert zich aan de vele exotische modellen en de verscheidenheid van auto's die binnen handbereik zijn. De foto- en filmcamera's maken overuren. Staand of zittend voor de auto moet men veelal zelf ook op de foto om te doen voorkomen dat ze zojuist het betreffende vehikel hebben aangeschaft. Niet alleen het exterieur sprak menig bezoeker aan, maar zeker ook werd het interieur van menig wagen uitgebreid bekeken.

Lunch

Na een briefing om elf uur door de jonge organisator Brian van der Graaf in de hal van restaurant Tivoli, zoeken de deelnemers langzamerhand hun auto's op en kan het 'geweld' losbarsten. Hoewel Brian pas achttien jaar is, heeft hij al enkele jaren ervaring met dit soort evenementen. Hij is namelijk de oprichter van Roadunity dat door geheel Europa al enkele jaren lang dit soort auto-events organiseert. Dit jaar bijvoorbeeld alleen al negen. "Alles gaat naar wens vandaag. In totaal hebben we zo'n 85 deelnemende auto's die zo op weg gaan naar de eerste locatie in Udenhout waar we gezamenlijk lunchen," vertelt hij vlak voor de start. "Het tweede deel van de route de deelnemers voert naar Capelle a/d Ijssel".

Gassen
Ingezegend door een flinke regenbui voorafgaand aan de start, vertrekken rond kwart voor twaalf de wagens in groepen van twintig naar de eerste tussenstop in Udenhout. Daarbij is het voor de vele toeschouwers, door de opgeroepen pk's, best wel spannend of hun trommelvliezen deze geluidsgolven doorstaan. Aangemoedigd door de jeugdige kijkers - "gassen meneer" - doen enkele deelnemers er zelfs nog een schepje bovenop. Zo verloopt het vertrek, tussen een haag van mensen, op rolletjes. "Zo dat waren ze," roept een enthousiaste toeschouwer als slechts één kwartiertje later de laatste wagen het Jezuïetenplein heeft verlaten op weg naar de eindbestemming. Even later keert de rust in het centrum van Oudenbosch terug: de auto's rijden hun toerrit en de toeschouwers gaan naar huis om hun foto's en filmpjes te bekijken en eventueel de virtuele wereld in te sturen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief