De veelzijdige Henk Scheepens is blij met zijn Koninklijke Onderscheiding.
De veelzijdige Henk Scheepens is blij met zijn Koninklijke Onderscheiding. (Foto: Johan Wagenmakers)

'Dekselse Henkie' uit Hoeven blij met lintje

  algemeen

HOEVEN - Op vrijdag 26 april vond de jaarlijkse lintjesregen plaats. In onze gemeente hebben in totaal 9 mensen de versierselen die bij de Koninklijke Onderscheiding horen, door burgemeester Jobke Vonk opgespeld gekregen. In deze rubriek zetten we de gedecoreerden in het zonnetje. Deze week Henk Scheepens (59) uit Hoeven.


DOOR JOHAN WAGENMAKERS

"Ik zou liegen als ik zei dat ik er nooit bij stil heb gestaan om een lintje te ontvangen," zegt Henk Scheepens. "Ik ben er maar wat blij mee.Vanuit het Oranjecomité ging ik jaarlijks op Koningsdag naar het gemeentehuis om de gedecoreerden te feliciteren, dus ik weet hoe het werkt." Zo was Henk tijdens de uitreiking van de lintjes druk bezig in Bovendonk met de voorbereidingen van Koningsdag. "Mijn vingers waren zowat kapot van het vele ballonnen knopen, toen ik een stem achter me hoorde zeggen: 'Hebt u even tijd?' Was het de burgemeester. Gearmd met haar ben ik naar de Napoleonbar gegaan en daar zaten alle 'betrokkenen': familie, broers en zusters, bestuursleden van verenigingen, kinderen en kleinkinderen. Dat anderen dit voor mij hebben aangevraagd, dáár spreekt voor mij de waardering uit."

Actief en sociaal

Hoewel hij afkomstig is uit Oud Alblas woont hij ondertussen samen met zijn vrouw Marry alweer 33 jaar in Hoeven. "Ook in Oud Alblas heb ik altijd al in het verenigingsleven gezeten en onder meer de tafeltennis opgericht. Mijn vader overleed toen ik twintig was en organiseerde bazaars voor de parochie. Dat heb ik naadloos van hem overgenomen. Ik ben erg actief en sociaal bezig en draag graag mijn steentje bij." Naast een drukke baan bij de Belastingdienst pakte Henk in Hoeven het vrijwilligerswerk meteen weer op. "Hier zat ik al snel in het bestuur van de badminton. Mijn vader is nog Prins Carnaval geweest in Rotterdam, dus de stap om lid te worden van de Peejenzaaiers was niet zo groot.".

Dekselse Henkie

Binnen de Hoevense carnavalsstichting heeft Henk vanaf 1990 tot heden verschillende functies gehad zoals onder meer lid van de Boerenploeg, Pliessie, penningmeester, voorzitter, regelen en begeleiden van de optocht en redactielid van carnavalskrant 'de Leutige Suikerpeej'. "Voor het carnaval heb ik inderdaad veel gedaan ja. Via het carnaval heb ik veel mensen leren kennen, die je vaak bij alle andere activiteiten ook weer tegenkomt. Zo krijg je verbinding met elkaar. De kracht van de Hoevense gemeenschap is dat ook de jongeren zich betrokken voelen." Naast lid van de Peejenzaaiers slaat Henk vanaf 2002 bij blaaskapel Tofkappelleke met de bekkens en kennen ze hem beter onder de naam 'Dekselse Henkie'.

Spannend

Henk was ook actief lid van Lokaal Halderberge en stond aan de basis van een burgerenquête. Verder is hij vanaf 2004 tot heden - omdat zijn kinderen lid werden - vrijwilliger, bestuurslid en penningmeester van Scouting Maria Goretti en daarnaast dus lid van het Oranjecomité. "Een van de spannendste dingen om te doen vind ikzelf de dodenherdenking. Na de herdenkingsplechtigheid in de kapel op tijd bij het monument zijn om exact om 20.00 uur twee minuten stilte te houden. Gelukkig lukt dit bijna altijd." Vanaf 2005 is hij lid van het parochiebestuur, waarbij hij na de fusie in 2013 eerst kasbeheerder werd van de parochiekerncommissie Hoeven en Bosschenhoofd en vanaf 2016 penningmeester van de gefuseerde parochie St. Bernardus. "Waarom ik zoveel activiteiten doe? Als je mensen kunt helpen dan doe je dat gewoon. Wil je wat minder gaan doen, dan hoort een ander dat meteen en vraagt me dan weer. Ik zeg bijna altijd ja. Het zijn belangrijke taken en als ze me nodig hebben waarom zou ik het dan niet doen? Het kan ook alleen maar met een grote groep mensen om je heen. Je hebt elkaar allemaal nodig." Henk noemt zichzelf creatief en veelzijdig. "Dan ben ik bijvoorbeeld bezig om een carnavalsliedje te schrijven en verstuur ik tegelijkertijd twee facturen voor grafrechten."

l

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief