Homico mag restafval gratis blijven afvoeren

  algemeen

BOSSCHENHOOFD - Ook als de tikken op de Saver-pas verdwijnen, mag Homico gratis restafval blijven afvoeren. Om precies te zijn 600 kilo per jaar. Voor extra kilo's, moet de organisatie zelf de kosten dragen.


Homico krijgt op jaarbasis aardig wat spullen aangeleverd. Een groot deel wordt doorverkocht en de opbrengst gaat naar het goede doel. "Behoorlijk wat spullen die mensen naar Homico brengen, is niet verkoopbaar. Deze spullen voeren de vrijwilligers af naar de milieustraat", legt wethouder Hans Wierikx uit. Tot nu toe kreeg men daarvoor gratis tikken voor de milieustraat. Die komen nu te vervallen en daarom ging het college op zoek naar een andere oplossing. Homico mag straks gratis 600 kilo restafval per jaar inleveren. De wethouder verwacht dat dit, als Homico het afval goed scheidt, zeker voldoende is. 't Stoofje uit Oudenbosch, de Martwienkel en DOA krijgen hetzelfde aanbod. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief