De sportformateur gaat onderzoeken of er voor alle leeftijden genoeg te sporten en te bewegen valt in Halderberge.
De sportformateur gaat onderzoeken of er voor alle leeftijden genoeg te sporten en te bewegen valt in Halderberge.

Sportformateur zet alle neuzen dezelfde kant op

  algemeen

HALDERBERGE - De gemeente krijgt haar eigen sportformateur. Deze gaat onderzoeken of er voor alle leeftijden genoeg te sporten en te bewegen valt in Halderberge. "We willen het beleid op dit vlak optimaliseren en zo'n sportformateur kan daar leiding aan geven", aldus wethouder Hans Wierikx.


Het Rijk wil tot 2021 30 miljoen euro uittrekken om het Nationale Sportakkoord (sport, overheid, maatschappelijke organisaties en bedrijven) om te zetten in lokale sportakkoorden. Deze moeten stimuleren dat iedere Nederlander met plezier een leven lang kan sporten en bewegen. Iedere gemeente kon 15.000 euro aanvragen om een eigen sportformateur aan te stellen die met alle partijen aan tafel gaat. Dat heeft de gemeente gedaan om ervoor te zorgen dat ook Halderberge haar eigen sportakkoord krijgt. "Zo gaan we steeds een stapje verder", aldus Wierikx. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief