Coördinator Sjef van Merriënboer met barmedewerkers Nancy en Sophia zijn er weer klaar voor om de mensen te bedienen.
Coördinator Sjef van Merriënboer met barmedewerkers Nancy en Sophia zijn er weer klaar voor om de mensen te bedienen. (Foto: Johan Wagenmakers)

Gezellig keuvelen bij de Schutters

  algemeen

STAMPERSGAT - De kantine is het bindmiddel van elke vereniging. In een nieuwe serie besteden we de komende weken aandacht aan de mensen achter de bar van diverse (sport)verenigingen in Halderberge. Wie zijn zij en wat drijft hen? In deze eerste aflevering voetbalvereniging De Schutters uit Stampersgat.


DOOR JOHAN WAGENMAKERS

Deze dinsdagavond is er volop activiteit op het Andrie-sportpark. De jeugd heeft er net de training opzitten. De senioren zijn hier nog mee bezig, terwijl het eerste elftal een bekerwedstrijd tegen Schijf afwerkt. Op het terras en langs de lijn volgt een dertigtal belangstellenden de verrichtingen op het veld. "We hebben sportief gezien een slecht jaar gehad," zegt secretaris Kees Laros. "Gelukkig hebben we er dit jaar veel nieuwe leden bij. Zo hebben we een vriendenteam verwelkomd, dat nu Schutters 3 is geworden. Onze ambitie is om met het eerste elftal middenin te eindigen."

Modern bargedeelte

Vijf jaar geleden is er met vereende verenigingskrachten een nieuwe kantine tot stand gekomen. Deze is ruim van opzet, met diverse hoge en lage zitplaatsen, een groot en modern bargedeelte en een terras grenzend aan het veld. "We zijn er trots op wat we zelf gemaakt hebben met een bak bier op zijn kant en een broodje bal. Hier hebben heel wat uurtjes ingezeten, maar we hebben er iets moois voor teruggekregen," zegt Sjef van Merriënboer. Hij zwaait de scepter over de kantine, coördineert de vrijwilligers, doet de inkopen en staat zelf ook achter de bar. "We zijn met een leuke ploeg bestaande uit mijn vrouw Sophia, Nancy en Karin. In de keuken helpen verder nog Michelle, Floor en Mariska. Hanneke Kuijpers heeft heel wat jaren hier achter de bar gestaan, maar is vorig jaar noodgedwongen wegens ziekte gestopt."

Hapjes

Bij thuiswedstrijden, zoals deze avond, op zaterdag en zondag én elke donderdagavond is de kantine open en zorgt Sjef dat hij met zijn ploeg klaarstaat. "Qua drank hebben we zo'n beetje alles en naast bier van de tap beslissen we met de eigen leden welk seizoensbiertje we moeten schenken. Dat werkt goed en zorgt voor een goede wisselwerking. De klant bepaalt tenslotte wat hij drinkt." De hartige hap bestaat onder meer uit frites, belegde broodjes, tosti's en diverse snacks. "Voor de sfeer en de gezelligheid ga ik regelmatig met gratis hapjes rond. Dit wordt erg gewaardeerd. Vooral nieuwelingen en mensen van buiten de vereniging zijn dit niet gewend."

Keuvelen

Sjef en zijn mensen doen dit vrijwilligerswerk met heel het hart, niet alleen voor de voetbalvereniging maar ook voor de leefbaarheid van het dorp. "Alle baropbrengsten vloeien rechtstreeks in de clubkas. Zo zijn we mede in staat om de vereniging in leven te houden. Ook voor de binding binnen de club en de gezelligheid onder alle vrijwilligers is zo'n kantine heel belangrijk," vindt Sjef. "Regelmatig zitten we hier over van alles en nog wat na te keuvelen. Het ons kent ons gevoel is hier nog erg groot." Door het jaar heen vinden er nog meerdere activiteiten in de kantine plaats zoals een mosselavond, een kerstbingo, carnavalsmiddagen, een nieuwjaarsbijeenkomst en een bierpongavond.

Leuk

Werken achter de bar is voor Sjef altijd leuk. "Elke donderdagavond zitten hier bijvoorbeeld onze secretaris Kees Laros en president Eddy Janssen leuke anekdotes te vertellen. En telkens verrassen ze me weer met verhalen die ik nog nooit gehoord heb," lacht Sjef. "Vooral de jeugd blijft op donderdagavond lekker lang hangen. Wel heb ik gezegd dat ik dan ten laatste om één uur sluit, want de volgende ochtend om half zeven gaat mijn wekkertje weer en verwacht mijn baas mij gewoon weer op het werk."

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES



DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief