Lia Damen, Peter van de Zande en Annemieke Koremans vormen de barcommissie van VCS. FOTO JOHAN WAGENMAKERS
Lia Damen, Peter van de Zande en Annemieke Koremans vormen de barcommissie van VCS. FOTO JOHAN WAGENMAKERS (Foto: Johan Wagenmakers)

Clubgebouw Vliegclub Seppe is de uitvalsbasis van vele vliegavonturen

BOSSCHENHOOFD - De kantine is het bindmiddel van elke vereniging. In deze serie besteden we aandacht aan de mensen achter de bar van diverse (sport)verenigingen in Halderberge. Wie zijn zij en wat drijft hen? In de zesde aflevering Vliegclub Seppe (VCS) in Bosschenhoofd.


Vliegclub Seppe is in 1964 opgericht voor luchtvaartenthousiastelingen die zelf willen (leren) vliegen. De club is te vinden in een eigen gebouw op het nu 'oude gedeelte' van Breda International Airport. VCS kent al jaren een ledental van rond de 160, die uit de gehele regio komen. Na diverse veranderingen en aanpassingen dateert de laatste verbouwing van het onderkomen uit 2007, waarbij niet alleen de bar en het meubilair zijn vernieuwd, maar er tevens een bijzondere ingang met eigen vliegtoren werd aangebouwd. Het is vooral een actieve club, waarbij het clubgebouw de uitvalsbasis vormt van vele vliegavonturen.

Smeerolie

De barcommissie wordt gevormd door Lia Damen, Peter van de Zande en Annemarieke Koremans. "Lia doet de inkoop, zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt en is zo'n beetje de smeerolie. Annemarieke verzorgt het creatieve gedeelte en de Happy Hours en Peter ís de héle vliegclub van A tot Z", vertellen ze. "We vullen elkaar goed aan, hebben er zeker geen hekel aan. Vóór de bar staan is leuk, maar erachter ook." Het clubgebouw is de gehele week geopend, maar de bar is alleen in het weekend bemand. "Alle leden hebben een sleutel, kunnen dan zelf drankjes pakken en met een pasje aftikken in het systeem. Dat werkt prima. Tot twee jaar terug hadden we nog een betaalde kracht, maar nu werken we in het weekend met een team van zo'n 15 vrijwilligers die wisselende diensten hebben."

Uitzicht

Het clubhuis heeft een gezellige uitstraling met in het midden een grote ovale tafel, daarnaast meerdere zitgedeeltes, een mooie bar in de hoek en een eigen terras met prachtig uitzicht over het vliegveld. Opvallend is verder dat de fotocollages aan de muur zeer recent zijn. "We houden zelf de ruimtes schoon en netjes. Hoewel er zeker doorstroom is met nieuwe leden, zijn de meesten al heel lang lid en kennen we elkaar daardoor erg goed. In tegenstelling tot andere verenigingen is de bar bij ons géén verdienmodel. We zijn een gezonde club waarbij we veel zelf of via relaties voor elkaar krijgen."

Huiswijn

Bij de bar valt vooral het assortiment 'huiswijn' onder de naam Flying Solo op. "Die hebben we in rood, rosé en wit. Elke vliegenier die voor het eerst een solovlucht heeft gedaan krijgt als traditie een fles wijn van de club aangeboden. Op de tap zit Jupiler en Koninck, maar we schenken ook speciale biertjes. Onlangs hebben we een sessie gehouden met Belgische speciaalbieren en die gingen erin als koek." Een uitgebreide keuken is er niet. Wel zijn er snacks, tosti's en soep te koop. "We hebben een airfryer want we gaan wel voor gezond. We maken zelf veel tosti's die we soms invriezen. Het ontdooien doen we ook weer zelf", lachen ze.

Filmpje

VCS is een vereniging die heel veel activiteiten - al of niet vlieggerelateerd - organiseert zoals een barbecue, een mosselavond, verschillende dagtrips en zomeravond- en oudjaarvliegen. "Elke eerste zaterdag van de maand houden we een themadag. Deze zijn erg populair onder de leden. Met een grappig filmpje nodigen we dan iedereen uit. Zo hielden we de dag na 4 oktober de Dierendag After Party, waarbij ieder zijn of haar favoriete huisdier mocht meebrengen. Maar ook papieren vliegtuigjes vouwen en kijken wie daar het verst mee kan gooien, viel erg in de smaak", lachen ze tot slot.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

Zakgoed chauffeur

Ulicoten

Assistent controller

Bergen op Zoom

Bedrijfswagentechnicus

Gilze

Touringcarchauffeurs m/v

Zowel binnen- als buitenland

Assemblage monteur

Halsteren

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief