De leerlingenraad van De Bukehof voor het eerste bijeen.
De leerlingenraad van De Bukehof voor het eerste bijeen. Foto: Karin Goverde

De Bukehof heeft eigen leerlingenraad

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - De afgelopen weken heerste er in de bovenbouw van basisschool De Bukehof, een heuse verkiezingskoorts. De kinderen uit de groepen 5, 6a, 6b, 7 en 8 kozen uit hun eigen groep twee leden voor de nieuwe leerlingenraad. In totaal werden er vijf meisjes en vijf jongens gekozen. Op dinsdag 8 oktober was de eerste vergadering in de lerarenkamer.

De introductie tot deze verkiezingen was eerder gehouden door directeur juf Karin en meneer Fons. Leerlingen die zich verkiesbaar stelden, moesten zich wel kundig presenteren aan hun groep. Ze vertelden hun klasgenoten wat hun redenen waren om zich verkiesbaar te stellen. Toen startte in september de strijd. Jongens mochten een jongen kiezen, meisjes een meisje. In sommige groepen was het zeer spannend. Maar uiteindelijk werden vijf meisjes en vijf jongens gekozen. Die mochten op donderdag 3 oktober in de grote gymzaal in het bijzijn van de hele bovenbouw, hun handtekening onder hun contract met de gouden regels komen zetten. Als beloning kregen ze een aantekeningenboekje en naambadge. Er heerste een heuse juichstemming. Iedereen kwam de nieuwe raadsleden feliciteren. Het werd een feest! Applaus en aanmoedigingen voor Roos en Kai uit groep 5, Yosif en Noa uit 6a, Maud en Maarten uit 6b, Maha en Mohamed uit 7, en Benthe en Luken uit 8.

Inmiddels is op de eerste vergadering van de leerlingenraad Maha Alali uit groep 7 gekozen tot voorzitter. Ook viel er nog een besluit. De goudvissen van juf Karin die ze kreeg om zich snel als een vis in het water op De Bukehof te voelen, kregen de namen Gerrit en Gerda. Gesproken werd over onderwerpen als de speelplaats, de verbouwing van de toiletten en een grasveld. Alle leden hebben in hun eigen groep al verslag gedaan van de eerste bijeenkomst. Er zullen er nog veel volgen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief