De Suikeresdoorn, illustratief voor de schoonheid van de kleuren in de herfst.
De Suikeresdoorn, illustratief voor de schoonheid van de kleuren in de herfst. Foto: Frank van Andel

Vier Dag van de Stilte in Arboretum Oudenbosch

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Zondag 27 oktober is het de landelijke Dag van de Stilte en daarvoor is de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch een ideale plaats om daarvan te genieten. Kom zondag 27 oktober naar deze mooie botanische tuin. Wandel door de tuin in prachtige herfstkleuren en geniet van de grote verscheidenheid van vruchten, zaden en bolsters.

Deelnemen op zondag 27 oktober aan “Bezinnen in ’t Groen van 10.00-12.00 uur. Voor de vijfde jaar op rij sluiten we op het thema Dag van de Stilte hier graag met Bezinnen in het Groen bij aan.. Tijdens deze laatste bezinningsactiviteit van dit kalenderjaar kun je genieten van een stille zondagochtend in onze kleurrijke herfsttuin.

Over de Dag van de Stilte

Eigenlijk is het bijna nergens echt absoluut stil. In het arboretum niet, en zeker in onszelf niet. We praten tegen onszelf, of praten in onszelf met anderen. We voeren oude dialogen opnieuw, of oefenen alvast nieuwe. We bedenken lijstjes van dingen die we nog moeten doen of al gedaan hadden moeten hebben, of maken ons zorgen om wat er allemaal mis kan gaan. Het kan zo’n drukte zijn in ons hoofd! Op de Dag van de Stilte mogen we stilstaan bij de stilte in onszelf. Op verschillende manieren en op verschillende plekken in de tuin nodigen we je hiertoe van harte uit.

Praktisch

De Dag van de Stilte is op zondag 27 oktober van 10.00-12.00 uur. We sluiten aan bij de Landelijke Dag van de Stilte. Omdat de landelijke website en publiciteit gedaan wordt door vrijwilligers, vraagt de stichting hiervoor een (vrijwillige) bijdrage. Je kunt dit in het potje op de balie doen wanneer je je bij binnenkomst meldt bij Mia. Aanmelden voor deze stille ochtend kan via jamie@jamienederpel.nl. Heb je je al aangemeld, dan hoef je dat niet opnieuw te doen.

Een bezoek met kinderen

Zoekt u als ouders of grootouders naar een passende ontspanning voor (klein)kinderen? Kies gerust voor een bezoek aan de tuin in Oudenbosch. Voor de jeugd is struinen door bladeren, zaden bolsters en takken heerlijk. Daarnaast heeft de tuin enkele speurtochten zoals: De kabouterspeurtocht is voor de kleinste kinderen heel erg leuk en voor de grotere kinderen en volwassenen is er zoektocht naar je eigen boom uit de Keltische Bomenhoroscoop. Aan de balie ontvangt u ter leen de plattegrond van de speurtochten.

Expositie Anky Fokkema

In oktober exposeert Anky Fokkema op de etage van het toegangsgebouw haar oeuvre schilderijen met als titel “Biesbosch in Acryl”. Het werk van Anky is over het algemeen vrolijk. Het zijn de ene keer bloemen, dan weer dieren, mensen, de natuur. Onderwerpen die haar genoeg inspiratie geven. Zij schildert impressionistisch, expressionistisch en figuratief abstract. Eerst in aquarel en de laatste tijd in acryl op papier en doek. De schilderijen zijn soms opgebouwd uit meerdere transparante verflagen of een dekkende pasteuze laag met een vlotte penseelstreek. Anky exposeert regelmatig alleen of met andere kunstenaars.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief