Vele vrijwilligers stonden klaar om de bezoekers de stuipen op het lijf te jagen.
Vele vrijwilligers stonden klaar om de bezoekers de stuipen op het lijf te jagen.

Spookhuis Hoeven weer groot succes

Door: Vera de Geus Algemeen

HOEVEN - De vierde editie van Spookhuis Hoeven was weer een groot succes. Ruim vijfhonderd volwassenen en kinderen togen naar 't Tapperijke om een avondje flink te griezelen. Scouting Hoeven, de brandweer en CS De Peejenzaaiers kunnen samen met horecamensen Kees en Anja Broos terugkijken op een mooi evenement. Wie volgend jaar weer wil griezelen, kan alvast een dik rood kruis in zijn agenda zetten op 31 oktober 2020. Precies op Halloween dus dat kan niet anders dan spannend worden!

De eerste edities vonden plaats in de Parrestee, maar dit jaar namen de spoken op zaterdagavond 2 november 't Tapperijke over. En dat bleek geen verkeerde zet. Maar liefst vijfhonderd mensen bezochten het spookhuis. "De bezoekers kwamen letterlijk uit heel Nederland", zo vertelt Maaike de Rooij van de organisatie. "Zowel jong als oud kwam naar het spookhuis." In 2016 kreeg Hoeven voor het eerst haar eigen spookhuis in het weekend rond Halloween. Het bleek een succes en het bezoekersaantal sinds sindsdien jaarlijks verder op gelopen.

Nieuwe datum

Gezien het feit dat Spookhuis Hoeven nu eigenlijk al niet meer weg te denken is uit de Halderbergse evenementenkalender, maakt de organisatie nu al de datum van 2020 bekend: zaterdag 31 oktober. Exact met Halloween dus dat belooft extra spannend te worden! 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief