Gastels Fanfare tijdens repetitiedag.
Gastels Fanfare tijdens repetitiedag. Foto: Manon Matthijssen

'The most wonderful time' op Amusant Gastels

Sport en vereniging

OUD GASTEL - Op zaterdagavond 14 december zal er in Oud Gastel voor de 11de keer een Amusant Gastels plaatsvinden, georganiseerd door Gastels Fanfare. Het thema van deze avond is: The most wonderful time.

Er wordt al druk gerepeteerd met winterse muziek en 17 november is er een hele dag gerepeteerd, waarbij ook de solisten aanwezig waren. Het belooft weer een prachtige avond te worden met amuses in de pauze voor het publiek.

Als eerste start natuurlijk de jeugd van SpelenderwijZ en EigenwijZ, onder leiding van hun nieuwe dirigente Karlijn Dingemans, waarna dirigent Jurgen Damen voor Gastels Fanfare het stokje overneemt.

Gasten
Als gasten zijn dit jaar uitgenodigd:

Opus 165: Dit is een enthousiaste zanggroep bestaande uit ongeveer 20 mannen en vrouwen. Ze zingen graag een breed repertoire, dat gaat van pop tot close-harmony en van jazz tot musical muziek. 0pus165 staat voor kwaliteit; naast gezelligheid die samen zingen met zich meebrengt, staan zij voor goed uitgevoerde muziek. Emotie overbrengen, het vinden van de juiste balans, een verhaal vertellen… Dat is het ultieme doel. Onder leiding van Pascale De Turck, werken ze nu al 10 jaar om een zo hoog mogelijk niveau te bereiken.

Verder zijn er als solisten Marieke Ewoldt en Rob van de Geijn gevraagd om de avond vocaal te begeleiden.

Dat Marieke Ewoldt (1992) uit Klundert zangeres zou worden, was voor niemand uit haar omgeving een verrassing. Op de basisschool had ze de solopartij bij het koor en op de middelbare school won zij de talentenjachten. Haar warme stem is inmiddels een vast ingrediënt van de concerten van muziekvereniging Determinato uit Klundert. Dat Marieke’s zangkunsten goed samengaan met een fanfare heeft ze dus al vaker laten zien. Ondertussen timmert ze hard aan de weg als de helft van het duo Marieke&Pieter en treedt ze regelmatig op in West-Brabant en Zeeland.

Rob van de Geijn groeide op met de sax en piano van pa Ton in huis. Ook de contrabas van oom Hein, lang vaste begeleider van Toots Thielemans, was nooit ver uit de buurt. ,,Ik had de luxe om in De Muze, de school van mijn pa, overal in en uit te kunnen lopen en op speelse wijze lesjes piano, tekenen, musical, zingen en dansen te volgen. Omdat de dansjuf zei dat ik met dat aspect meer moest gaan doen, deed ik auditie en ben ik op de dansacademies van Tilburg en Rotterdam terecht gekomen.” De laatste jaren danst hij minder intensief. De focus ligt meer op begeleiden en choreografie. Tegenwoordig is Rob ook vaak zingend op het podium te vinden, vooral in het genre Jazz. Zo ook op 14 december.

Kaarten
De locatie van deze mooie avond is de prachtige Laurentiuskerk in Oud Gastel die speciaal voor dit evenement wordt omgetoverd tot een sprookjesachtig theater.

De kaarten voor Amusant Gastels zijn te verkrijgen bij de Martwienkel, Markt 5 in Oud Gastel en bij Onder de Toren, Kerkstraat 1, Natuurlijk zijn ze ook via de site van www.gastelsfanfare.nl. te bestellen.

En de avond begint om 19.30 uur. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief