Bravis polikliniek Oudenbosch maakt zich op voor eerste landelijke ziekenhuisstaking
Foto: Bravis

Bravis polikliniek Oudenbosch maakt zich op voor eerste landelijke ziekenhuisstaking

OUDENBOSCH - De Bravis polikliniek is één van de 32 poliklinieken die woensdag de niet-spoedafdelingen sluiten vanwege de landelijke ziekenhuisstaking. Het is de eerste keer dat er een landelijke staking is afgekondigd voor ziekenhuizen. In totaal nemen er 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en 4 revalidatiecentra deel. 


De reden voor de staking is het lopende cao-conflict. "Niemand vindt actievoeren leuk. Maar soms is het gewoon nodig. Wij hopen dan ook dat er het 20 november zo snel mogelijk lukt het cao-conflict te beëindigen", schrijft de FNV op haar website. Nooit eerder was er een landelijke staking van ziekenhuizen in Nederland. In totaal doen er 83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken en 4 revalidatiecentra mee.

Tijdens de staking blijft de spoedeisende hulp geopend. "Uiteraard mag de patiëntveiligheid tijdens de actiedag nooit in het geding komen. De spoedeisende zorg gaat dus altijd door." Personeel dat is ingeroosterd, komt gewoon naar het werk. Op de actiedag kunnen de personeelsleden meedoen aan een protestactie, maar ook achterstallige werkzaamheden uitvoeren waar ze normaal nooit aan toekomen.

Cao

De ziekenhuismedewerkers zijn boos op de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) vanwege het uitblijven van een goede cao. Samen met vakbonden willen de medewerkers een goede structurele loonsverhoging in 2019 en een extra toeslag op loon wanneer medewerkers last-minute worden opgeroepen. Verder eisen ze goede afspraken over arbeids- en rusttijden en over instroom en behoud van medewerker

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>