Gemeente grijpt in op rommelige percelen

HALDERBERGE - De gemeente is recent in actie gekomen om ervoor te zorgen dat een tweetal percelen in Halderberge weer op orde worden gebracht. Het gaat om een terrein aan de St. Antoinedijk in Oud Gastel en een perceel aan het Groene Woud in Oudenbosch. In beide gevallen moet een dwangsom betaald worden van 5000 euro. De dwangsom wordt nu verhoogd naar 7500 euro. Dat moeten de perceeleigenaren wederom betalen als ze de boel niet opruimen.


Het perceel aan de St. Antoinedijk in Oud Gastel is omwonenden al langer een doorn in het oog. "Enige tijd geleden heeft de buurt contact met ons opgenomen over de situatie op dit terrein", zo legt burgemeester Vonk-Vedder uit. "We zijn ter plaatse gegaan om polshoogte te nemen en het ziet er inderdaad niet uit. Er liggen onder andere uitwerpselen van honden. Hoewel er geen sprake is van zorgen voor de gezondheid van buren, willen we uiteraard wel dat dit, en alle andere rommel, gewoon wordt opgeruimd." De burgemeester doelt onder andere op het afval, puin, bouwmaterialen en bestratingsmaterialen. "Een deel hiervan komt van de sloop van de woning die er eerder stond, maar hoe dan ook moet dit opgeruimd worden."

Bezwaar

De gemeente legde in februari een last onder dwangsom op van 5000 euro, maar de eigenaar van het perceel is niet (voldoende) in actie gekomen. Wel diende hij bezwaar in, maar dat is ongegrond verklaard. "Omdat het perceel nog steeds niet is opgeruimd, moet de eigenaar nu die 5000 euro betalen. Verder leggen we nu een hogere dwangsom op. Die wordt verbeurd als het nu weer niet verandert", aldus Vonk-Vedder.

Groene Woud

Eenzelfde situatie speelt aan het Groene Woud in Oudenbosch. Het gaat hier om een braakliggende bouwkavel. Hierop zijn restanten van naastgelegen bouwwerkzaamheden opgeslagen. Omwonenden van het perceel hebben hierover meerdere malen bij de gemeente geklaagd. Daarop heeft de gemeente de eigenaar gesommeerd om het perceel op te ruimen. "Hierop heeft de eigenaar aangegeven dit rond september 2019 te doen. Deze toezegging is niet uitgevoerd. Daarom hebben we een last onder dwangsom van 5000 opgelegd. De grond is nog steeds niet opgeruimd dus ook deze eigenaar moet de dwangsom betalen. Ook de nieuwe dwangsom wordt verhoogd naar 7500 euro." 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Inventory Analyst

Roosendaal

(Assistent) ZAGER vanaf 18 jaar

Werkendam

Software Engineer

Raamsdonksveer

Assistent Machine Operator

Baarle-Nassau

Correspondent m/v

Steenbergen (Zundert en Etten-Leur)