Mevrouw Lauwerijssen-Haverkamp was de eerste inwoner die van de dienst gebruik maakte.
Mevrouw Lauwerijssen-Haverkamp was de eerste inwoner die van de dienst gebruik maakte. Foto: Gemeente Halderberge

Bezorging reisdocumenten blijft mogelijk

Door: Vera de Geus Algemeen

HALDERBERGE - Wie geen zin of tijd heeft, of niet in staat is om zijn nieuwe reisdocument op het gemeentehuis op te halen, kan het paspoort of id-bewijs voortaan thuis blijven laten bezorgen. De proef blijkt namelijk een succes. Daarom wil de gemeente de service behouden.

Sinds januari kunnen inwoners ervoor kiezen om hun reisdocumenten te laten bezorgen voor 5 euro. Het gaat alleen om het bezorgen van identiteitsbewijzen en paspoorten. De gemeente startte hiermee bij wijze van proef voor de duur van 12 maanden. Nu, na een klein jaar is er geëvalueerd.

Klanttevredenheid

"Er blijkt minder gebruik van gemaakt te worden dan verwacht, maar daarentegen wordt de service wel enorm gewaardeerd", zo weet wethouder Hans Wierikx te vertellen. Doelstelling van de proef was een respons van minimaal 5 procent en een klanttevredenheidscijfer van minimaal 7. Uit de resultaten van het afgelopen jaar blijkt een respons van 2 procent. Het gaat om 49 bezorgingen van de 2141 aanvragen. Dit is ruim de helft minder dan verwacht. De klanttevredenheid ligt echter hoog; ruim een 8. Het rapportcijfer voor de koerier ligt nog hoger; een 8,5. "Gezien deze hoge waarderingen hebben we besloten de service te blijven verlenen. Er wordt weliswaar niet massaal gebruik van gemaakt, maar de mensen die het doen, waarderen het enorm", zegt Wierikx.

Locatie

De bezorging van reisdocumenten kan op werkdagen van 8.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag van 8.00 uur tot 18.00 uur. Het is ook mogelijk om voor meerdere personen reisdocumenten in één keer te laten bezorgen. Die locatie kan aan huis zijn, maar ook op het werk of een andere locatie. Halderberge gaat nu inzetten op het bekender maken van de service. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief