Afbeelding

Rechts heeft voortaan voorrang in centrum Oudenbosch

Door: Vera de Geus Algemeen

OUDENBOSCH - In het centrum van Oudenbosch heeft verkeer van rechts voortaan voorrang. De gemeente Halderberge heeft wat aanpassingen laten doen aan de doorgaande route Oudenbosch. Een ervan is de nieuwe voorrangsregel. Bewoners en bezoekers van het centrum reageren wisselend op de maatregel.

De insteek van de reconstructie van de doorgaande route was dat de weg een stuk rustiger zou worden, er minder hard gereden zou worden en de veiligheid voor met name fietsers aanzienlijk werd vergroot. Na de reconstructie bleek bij de evaluatie echter dat dit nog beter moet en daarom werd de doorgaan de route nog eens onder de loep genomen. Aan de hand van die conclusies en aanbevelingen werden er een aantal aanpassingen gedaan.

Minder druk

"Gebleken is dat de nieuw centrumroute door iedereen mooi wordt gevonden en er minder verkeer is dan toen er nog geen rondweg was. Helaas wordt er nog wel te hard gereden. Ook willen we ervoor zorgen dat het nog minder druk wordt", zo legde wethouder Jan Mollen eerder in de Halderbergse Bode uit.

Baarlebossche

De grootste verandering is dat de voorrangssituatie op de Ste Bernaertsstraat en Markt anders is geworden. Verkeer van rechts heeft hier voortaan voorrang. Verder is de spoorwegovergang op de Bosschendijk veiliger gemaakt en kan verkeer alleen nog maar richting de Baarlebossche via de Ste Bernaertsstraat. Verder kan verkeer vanaf de Baarlebossche alleen nog maar naar rechts en niet meer naar links (wat eerder ook niet meer was toegestaan). Middels een hekwerk kunnen automobilisten deze draai sowieso niet meer maken. Verder kwamen er extra zebrapaden.

Het verkeer wordt middels extra verkeersborden geattendeerd op de nieuwe verkeerssituatie. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief