Jack van Rijsbergen met zijn trom.
Jack van Rijsbergen met zijn trom. Foto: Monique van de Nobelen

Djek Snek brengt muzikale ode aan dweilorkesten

Algemeen

OUDENBOSCH - Als het aan Djek ligt gaat Brabant komend carnaval in één grote polonaise. Iedereen weet dat muziek de basis van ons leutfeest is, al vanaf het begin werd de sfeer gemaakt door muzikanten. Zonder klank geen drank werd er wel eens gezegd en dat is zeker zo want met een lekker pilske in de hand werden er vroeger in cafés en zalen heel wat kilometers gehost.

Onze moderne tijd brengt wel mee dat de dweilbands het steeds moeilijker krijgen door de komst van zowel andere muziek en Dj’s. Op zich geen schande maar laten we hopen dat dit niet het einde gaat betekenen voor al die muzikanten die carnaval groot hebben gemaakt. De jeugd heeft tegenwoordig andere prioriteiten en jong talent dient zich bijna al niet meer aan, ook niet vanuit de Harmonies en andere muziekgezelschappen, de reden is misschien dat dweilbands voor de meeste jeugd oubollig lijken. De meedeiner, Als ik een dweilorkest hoor spelen, is echt op de ouderwetse manier geschreven in, een heerlijk tempo zoals we kennen van de twee pinten of Wim Kersten, dat blijven toch de toppers van het voormalige carnaval, wat een prachtige liedjes waren dat. De ode die Djek Snek gaat brengen aan de dweilbands is welgemeend, zij kunnen als geen ander nog steeds die ouderwetse levende sfeer creëren tijdens een bal of festival. Het word een keer tijd dat deze muzikanten een dikke pluim krijgen voor de leut die zij ons al die jaren hebben gebracht en nog steeds brengen, chapeau.

De release van, Als ik een dweilorkest hoor spelen, is op vrijdagavond 3 januari om 18.00 uur gaat hij de ether in en is o.a. te zien en te beluisteren op YouTube, Facebook en Spotify, we gaan dan terug in de tijd, klaar voor 1 grote polonaise door Brabant. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief