Overlast van geparkeerde trucks, gemeente zoekt oplossing

Overlast van geparkeerde trucks, gemeente zoekt oplossing

HALDERBERGE - De gemeente zoekt naar een oplossing voor het vrachtwagenparkeren. Chauffeurs mogen op een aantal plekken in Halderberge hun truck parkeren, maar in de praktijk zijn met name omwonenden daar niet blij mee.


De geparkeerde vrachtwagens waren een doorn in in het oog. Vrachtwagenchauffeurs die na een werkdag hun truck voor de nacht weg wilden zetten, deden dat in de regel in de woonstraten. Daar wilden buurtbewoners en de gemeente vanaf. Om die reden werden een aantal locaties in Halderberge aangewezen aan terrein waar trucks 's nachts geparkeerd konden worden.

"In de praktijk blijkt ook dit echter ook niet ideaal", zo beaamt wethouder Jan Mollen na klachten van omwonenden van met name de Nijverheidsweg en een brief van de VVD. "Vrachtwagens mogen overigens alleen op onze grond worden weggezet en niet op bijvoorbeeld het parkeerterrein van Praxis." Volgens Mollen zorgt vooral het grote aantal vrachtwagens dat geparkeerd wordt voor overlast. "Het gaan om verschillende soorten overlast. Van et geluid tijdens het vertrekken in de vroege ochtend tot het uitzicht en natuurlijk verkeersveiligheid, want soms is het er erg onoverzichtelijk." Mollen geeft aan dat het een legale situatie betreft, maar wat de gemeente én de eigenaar van de trucks betreft ook een tijdelijke.

"We zijn samen in gesprek om te komen tot een goede oplossing die wel structureel is", zegt Mollen. Wethouder Melisse vult aan: "Je kunt parkeren niet verbieden als je geen alternatief aanbiedt." Mollen benadrukt dat het vervolggesprek op korte termijn gepland staat. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>