Markland College heeft de beste havo van Noord-Brabant
Foto: Facebook Markland College

Markland College heeft de beste havo van Noord-Brabant

OUDENBOSCH - Het Markland College in Oudenbosch heeft de beste school voor havo. Dat blijkt althans uit het artikel Beste scholen 2020 in Elsevier Weekblad van 18 januari jongstleden.


Elsevier Weekblad geeft op basis van de resultaten aan scholen per afdeling - vmbo, havo en vwo - het predicaat onvoldoende, voldoende, goed of superschool. De scholen zijn beoordeeld op de onderdelen onderwijspositie, onderbouwsnelheid, bovenbouwsucces en de examencijfers.

De cijfers die Elsevier Weekblad gebruikt, komen van de Inspectie. Om te voorkomen dat uitschieters in één jaar een vertekend beeld geven, zijn de scores berekend over de drie meest recente jaren. In totaal heeft Elsevier Weekblad 2453 afdelingen van scholen voor voortgezet onderwijs beoordeeld en hoopt daarmee dat ouders daadwerkelijk inzicht krijgen in de werkelijk behaalde resultaten van de scholen voor
voortgezet onderwijs.

Alle afdelingen van het Markland College Oudenbosch (gymnasium, atheneum, havo, mavo en beroepsgerichte leerwegen kader en basis) scoren overigens al jaren boven de norm. Ook de eindexamencijfers zijn dik in orde. In 2019 telde de school de volgende slagingspercentages: gymnasium: 100 procent; atheneum: 95,2 procent; havo: 96,4 procent; mavo: 93,9 procent; kader; 95,2 procent; basis: 93,5 procent.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>