Foto:

Menno van Peer nieuwe nar van Peejenland

HOEVEN - Na een lange zoektocht is het protocol van Peejenland weer compleet. Met de onthulling van Menno van Peer en als Nar Peerke gaat Hoeven een mooie carnaval tegemoet. Prins Tommes vond de bekendmaking van de nieuwe nar nog spannender dan zijn eigen grote entree als leutvorst van Peejenland en ziet in Nar Peerke een uitstekende aanvulling: "Hij past perfect in de groep, houdt van een feestje en heeft een gouden strotje. Tel daarbij op dat hij met serpentines aan elkaar hangt en een hart vol confetti heeft."


Zonder dat prins Tommes en Boer Waldi het van elkaar wisten, stuurden ze de uitgeschreven aanmeldingsprocedure naar Menno van Peer. "Na de gehele sollicitatie periode hebben we hem voorgesteld aan Pliessie MO en Prinses Tessa en iedereen was gelijk in carnavalsstemming. We werden steeds enthousiaster en konden niet wachten om de nieuwe nar te presenteren aan Peejenland. Wellicht komt Menno van Peer als een verrassing, maar dan als een bijzonder leuke verrassing." Natuurlijk is de 25-jarige Nar Peerke geen onbekende onder Hoevense carnavallers. Hij woont al zijn hele leven in Hoeven. De eerste 24,5 jaar op het begin van de Heul en sinds een half jaar in de Weigeliastraat, samen met zijn vriendin Simone. "Zij komt eigenlijk uit Sprundel, maar ze had geen keus en moest maar in Hoeven komen wonen", zegt hij lachend. Menno van Peer zit al zijn hele leven op voetbal en is fanatiek lid van B.C. Den Peejkes. "Dat was een logische keus was, gezien we achter op de Heul bouwen. Op mijn tiende een eigen bouwclubje begonnen onder de naam B.C. De Lolmakers, maar dat strandde helaas na een jaar of drie. Toen zijn we eigenlijk gelijk overgegaan naar de Peejkes, waar we nu al jaren een mooie hechte groep hebben."

Jong protocol

Nar Peerke heeft geen moment getwijfeld na een bescheiden aandringen door Prins Tommes en Boer Waldi. "Ik heb ooit eens uit de gekheid gezegd dat als Jean-Marie Frerichs, een goede maat van me, prins van Peejenland zou worden en ik gevraagd zou worden om in het protocol te gaan, ik dan gelijk 'ja' zou zeggen. Van het een kwam het ander en toen uiteindelijk dan daar de vraag kwam van Tommes en Waldie, kwam het toch wel heel dichtbij en moest ik toch even een paar keer diep ademhalen. Maar zeg zou zelf, hoe mooi zou het zijn om bij dit nieuwe jonge protocol te mogen aansluiten. De 'ja' volgde dus vanzelf", vertelt hij.

Platte kar

Zoals Prins Tommes al zei heeft Nar Peerke een hart vol confetti. "Het klinkt lekker cliché, maar carnaval is absoluut de mooiste tijd van het jaar. De hele week vrij nemen van het werk en alleen maar bouwen en 's avonds flink op pad met m'n maten. Ondanks de late uurtjes toch maar weer vroeg uit bed om naar de bouwschuur te gaan. Een wagen bouwen geeft ook echt een boost aan de carnaval", zegt de bouwer in hart en nieren. "Nu ik nar mag worden, komt er voor mij een nog mooier tintje aan de carnaval. Ik kijk er nu al ontzettend naar uit om overal naar toe te gaan met het protocol en de raad. Waar ik ook heel erg naar uitkijk is om de optocht eens een keer van een andere kant te beleven. Eerst de optocht vanaf de platte kar kijken en daarna met Prins Tommes en z'n gevolg de optocht afsluiten met de prinsenwagen."

Saamhorigheid

Nar Peeke hoopt doordat hij een relatief jonge nar is in een jong protocol de nieuwe generatie Peejkes en Peejinnekes nóg enthousiaster te kunnen maken. "Van de jonge nieuwe generatie zullen we het toch weer moeten hebben. Dat merk ik vooral nu ook bij mijn bouwclub waar we de nieuwe generatie warm proberen te maken. Dat werpt toch al zijn vruchten af, aangezien we weer al nieuwe jonge hele enthousiaste bouwertjes erbij hebben gekregen die er heel vaak zijn", zo zegt hij trots. Het is duidelijk dat Menno van Peer Hoeven een warm hart toedraagt. "Zeg nou zelf, nergens anders zie je zo'n saamhorigheid in een dorp. Zoveel mensen die zich bezighouden met carnaval... Dat zie je echt nergens anders hier. Er is een schitterende concurrentiestrijd tussen de bouwclubs en dat laat Super Tuesday ieder jaar weer boven zichzelf uit stijgen. Geweldig om als nar zo anders mee te mogen maken", besluit hij. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief