Foto: Daniëlle Laros - Boere

Lintjesregen in februari dankzij bevlogen brandweermannen

OUDENBOSCH - Een bijzondere avond in de brandweerkazerne van Oudenbosch. Zaterdagavond was het tijd voor de jaarlijkse korpsavond voor alle vrijwilligers van de brandweerposten Hoeven, Oudenbosch en Oud Gastel. Er werden echter ook nog eens maar liefst tien koninklijke onderscheidingen uitgereikt door burgemeester Heleen van Rijnbach - De Groot. De gedecoreerden waren Pierre van den Eijnden, Frie Hamers, John Hopstaken, Bert de Jong, Frenk van Kuijk, Pim Nuijten, Arno van Poeijer, Frans Smits, John Verstraten en Arthur van der Weel. Dat zorgde voor indrukwekkende momenten.


DOOR VERA DE GEUS

Normaliter denk je bij een lintjesregen alleen aan de periode voorafgaand aan Koningsdag maar in Oudenbosch was er zaterdag ook zeker sprake van een lintjesregen. In het bijzijn van familieleden en brandweerlieden speldde de burgemeester de versierselen op bij de tien heren. De gedecoreerden zijn allemaal brandweermannen die al geruime tijd actief zijn in de gemeente Halderberge en dat maakte de korpsavond tot een bijzondere avond.

Bevelvoerder
De kazerne aan de Vaartweg was goed gevuld toen de burgemeester haar entree maakte. Ze had tien versierselen bij zich ze op mocht spelden bij de tien brandweermannen. Zo ook bij Pierre van den Eijnden. Hij is 59 jaar en sinds september 1994 lid van de vrijwillige Brandweer Midden-en West Brabant, cluster West, post Oud Gastel. Zijn huidige functie is Manschap B met de rang Hoofdbrandwacht. De 53-jarige Frie Hamers werd eveneens koninklijk onderscheiden. Hij trad op 1 juli 1990 toe tot de vrijwillige Brandweer Midden- en West Brabant, cluster West, post Oud Gastel. Zijn huidige functie is Bevelvoerder met de rang Brandmeester.
John Hopstaken (57) werd ook gedecoreerd. Deze Oudenbosschenaar werd op 1 februari 1987 lid van de vrijwillige Brandweer Midden- en West-Brabant, cluster West, post Oudenbosch in de functie van Bevelvoerder met de rang Brandmeester.

Brandmeester
De 51-jarige Bert de Jong werd tevens benoemend tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij is sinds 1 september 1998 lid van de vrijwillige Brandweer Midden- en West-Brabant, cluster West, post Oudenbosch. Zijn huidige functie is Manschap B met de rang Hoofdbrandwacht. Op 1 september 1998 trad Frenk van Kuijk (54 jaar) toe tot het cluster. Inmiddels is hij Bevelvoerder met de rang Brandmeester. Dat is ook de 49-jarige Pim Nuijten die sinds 1 augustus 1990 lid is.
Actief
Arno van Poeijer (47 jaar) gaat nu ook door het leven als Lid in de Orde van Oranje Nassau nadat hij op 1 januari 1993 lid werd van de vrijwillige brandweer in Oud Gastel. Zijn huidige functie is hetzelfde als die van Van Poeijer en Nuijten. De 62-jarige Frans Smits is lid sinds februari 1999 en is actief voor de post in Oudenbosch en heeft de functie van Manschap B met de rang Hoofdbrandwacht. John Verstraten (51 jaar) is actief sinds 1 maart 1996 en zit zich in voor de post Oud Gastel met dezelfde functie. Tenslotte werd Arthur van der Weel, 51 jaar, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij trad op 1 mei 1999 toe tot de vrijwillige brandweer, post Hoeven. Ook hij is Manschap B met de rang Hoofdbrandwacht.

l

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief