Foto: Wesley van der Linde

Politiecontroles aan grens met België; goedkoop tanken aan banden gelegd

HALDERBERGE - Even snel de grens over om goedkoop in België te tanken wordt aan banden gelegd. De Belgische politiezones aan de grens hebben vrijdag opdracht gekregen om prioriteit te maken van de handhaving van de corona-maatregelen die sinds 18 maart in het land van kracht zijn.


Net over de grens met België is de brandstof een flink stuk goedkoper dan in Nederland. Dat kan soms wel 50 eurocent per liter schelen. Heel wat Nederlanders tanken daarom over de grens, terwijl in België zelf mensen alleen hun huis uit mogen voor functionele verplaatsingen.

De vraag om grondige grenscontroles is afkomstig van Didier Detollenaere, waarnemend gouverneur van Oost-Vlaanderen. In de praktijk betekent dit dat in de grensgemeenten wordt gecontroleerd of Nederlanders zich aan die maatregelen houden.

Reisverbod

In België geldt een reisverbod, met uitzondering van de functionele verplaatsingen zoals bijvoorbeeld woon-werkverkeer. Nederlanders mogen België niet meer binnen als ze een niet-functionele verplaatsing willen maken, bijvoorbeeld om te tanken of te shoppen. 

Beide richtingen

Politieagenten controleren daarom op diverse plaatsen in het grensgebied passerend verkeer. De controle gebeurt in beide richtingen, want voor Belgen geldt dat ze geen niet-functionele verplaatsing naar Nederland mogen maken. Dit mogen ze in België ook niet doen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES