Klik & Tik certificaat uitreiking.
Klik & Tik certificaat uitreiking. Foto: Esther Voets

Corona deelnemers cursus Klik & Tik in het zonnetje

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Afgelopen maandag ontvingen twee trotse deelnemers van de cursus Klik & Tik de certificaten voor hun goede werk. De jongste (48) en oudste (83) deelnemers van 2020 begonnen net voor de Corona-uitbraak aan de cursus Klik & Tik in de bibliotheek van Oudenbosch. Toen de bibliotheek werd gesloten hebben zij helemaal op eigen kracht de cursus thuis online afgemaakt. Daarop zijn we natuurlijk hartstikke trots! Reden dus om de beide heren nog eenmaal uit te nodigen voor een afrondende ochtend om hun behaalde certificaten in ontvangst te nemen.

Beide heren geven aan dat de cursus hen goed op weg heeft geholpen en dat ze zich veel zekerder voelen. Ze kunnen nu zelf een email sturen en een kijkje nemen op het internet. Ze hebben ook kennis gemaakt met social media en weten nu waar anderen over praten. Zij raden de cursus aan voor iedereen die graag wil leren met de computer om te gaan. De vrijwilligers van de cursus begeleiden de deelnemers om op hun eigen tempo aan de slag te gaan, en leggen alles geduldig uit.

Klik & Tik
Digitaal bankzaken regelen, belastingaangifte doen of een reis boeken, tegenwoordig gaat dat allemaal via internet. Voor iedereen die daar moeite mee heeft, maar het wel graag zou willen leren, geeft Bibliotheek Oudenbosch de gratis cursus ‘Het internet op’. Elke maandagochtend tussen 10.00 en 11.30 leggen vrijwilligers u van alles uit over het wereldwijde web.

Onderwerpen
De cursus bestaat uit de volgende zes onderwerpen: Het internet op; Websites bekijken; Zoeken met een zoekmachine; Invullen en aanvragen; E-mailen; Downloaden.

Via onze website www.bibliotheekwb.nl meldt u zich aan voor de gratis cursus. Aanmelden kan ook bij de balie van Bibliotheek Oudenbosch, of door te bellen naar 0165-552080. De start van de cursus is in overleg, en na afloop krijgt u van de bibliotheek een bewijs van deelname. Na deze cursus kunt u geheel zelfstandig het internet op!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief