Foto:

DEVO onverwachts gepromoveerd naar de vierde klasse

BOSSCHENHOOFD - De KNVB heeft vrijdag besloten dat V.V. DEVO gepromoveerd is naar de vierde klasse van het district Zuid I. In de vroegtijdig afgebroken competitie eindigde DEVO afgelopen seizoen ‘slechts’ als vierde, dus de club had op promotie zeker niet gerekend.


Secretaris Michael Koevoets is verheugd met dit nieuws wat hem vrijdagochtend door de I voetbalbond persoonlijk is medegedeeld. “Hier zijn wij erg blij mee,” vertelt hij. Ik kreeg een telefoontje van de KNVB dat er door omstandigheden een plek vrij is gekomen in de vierde klasse en dat DEVO, naar aanleiding van de prestaties van het afgelopen seizoen, als eerste in aanmerking komt om te promoveren.”

Buiten de prijzen

Daar had de voetbalclub niet meer op gerekend. Vorig seizoen werd lang meegedaan in de strijd om de eerste periodetitel, maar ging die uiteindelijk verloren in een rechtstreeks duel aan NVS. Na verder vrijwel constant bovenin te hebben gestaan, werden twee van de laatste drie wedstrijden voor het stilleggen van de competitie verloren, waardoor DEVO op de vierde plaats eindigde en buiten alle prijzen viel. “Hadden we bij de eerste drie gezeten dan waren we al eerder gepromoveerd, maar dit maakt alles goed. Nee, we vieren nu geen feestje, dat doen we aan het begin van het seizoen wel, maar ik ga er straks toch wel even een biertje op drinken,” lacht Michael die tevens leider/vlagger bij het eerste elftal is.

Jonge groep

Met het vertrek van een viertal spelers, die om verschillende redenen de club verlaten, lijkt DEVO sportief wel wat te hebben ingeleverd. “Zo is onze topscorer Rick van Batenburg naar Rood Wit gegaan en buitenspeler Ricardo Elgin naar SC Gastel. Dit vangen wij op met eigen spelers. Zo wordt ons derde elftal aan de selectie van het eerste en tweede toegevoegd. Daar zitten zeker enkele talentvolle spelers bij. Er staat straks een goede, jonge groep en de doelstelling is om ons in elk geval te handhaven. Onze nieuwe trainer Jack Verlaar kan in de vierde klasse aan de bak.”

Derby’s

Na vanaf 2005 op één seizoen na in de vijfde klasse te hebben gespeeld mag de club het volgend seizoen dus weer een treetje hoger proberen. “Ik ben ook blij met de terugkeer van enkele derby’s zoals tegen SVC uit Standdaarbuiten en DIOZ uit Zegge. Dat is ook weer leuk voor de kantine straks.” 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>