Proef Halderberge brengt boeren en consumenten samen
Foto: Petra Huijsmans

Proef Halderberge brengt boeren en consumenten samen

Proef Halderberge. Een initiatief onder de vlag van Waterpoort dat boeren, tuinders en vissers helpt om hun streekproducten beter voor het voetlicht te brengen. Welke streekproducten zijn er wanneer in het seizoen? En waar zijn ze te koop? Daarnaast neemt Proef Halderberge consumenten mee op culi-tour door middel van storytelling. En dat werkt! 


Een magazine, een website en Facebook. Middels al deze kanalen weet Proef Halderberge boeren en consumenten samen te brengen. "Boeren, kwekers en tuinders zijn in de regel heel goed in wat ze doen. Maar marketing en hun fantastische producten aan de man brengen en meer bekendheid geven, dat is vaak wel wat lastiger. Logisch, want het is een heel andere tak van sport. Als Proef Halderberge helpen we daarbij", vertelt Jeroen de Vries. Consumenten worden aangemoedigd kennis te maken met (meer) streekproducten. Volgens De Vries heeft corona eraan bijgedragen dat meer inwoners hun weg naar de boeren weten te vinden om op die manier de supermarkt te ontlopen. "Lokale producten hoeven helemaal niet duur te zijn. Het beeld is dat het in de supermarkt goedkoper is, maar in de regel klopt dat niet. Los daarvan vinden mensen kwaliteit en de herkomst van producten steeds belangrijker worden. Daarin is de prijs ondergeschikt", aldus Jeroen. Ook de wijze waarop boeren klanten op hun boerderij ontvangen heeft de aandacht. "De één kiest voor een stalletje op de oprit. Dat heeft zijn charme, maar ook zie je prachtige automaten die het bezoek aan de boer nog makkelijker maken.

l

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>