Brabantse Delta onderzoekt Velletrivijver; Mogelijk chemische lozing
Foto: Facebook Wijk Velletri

Brabantse Delta onderzoekt Velletrivijver; Mogelijk chemische lozing

OUDENBOSCH - De Velletrivijver in Oudenbosch wordt door Brabantse Delta onderzocht omdat er sinds enige tijd rode vlokken te zien zijn in de vijver. 


Twee weken geleden werd de veranderende kleur in de vijver al opgemerkt. Verschillende dieren bleken toen ook besmeurd met de oranje/rode substantie. De calamiteitendienst van Waterschap Brabantse Delta werd meteen ingeschakeld.

Buurtbewoonster Josee Vleugel vermoedt dat er sprake is van chemische lozing. "In 1998 is een soortgelijke stof in de vijver geloosd waardoor deze toen ook oranje kleurde. Toen is de vijver geleegd en schoongemaakt."

De gemeente Halderberge laat weten op de hoogte te zijn van de mogelijke lozing. "We hebben Brabantse Delta onderzoek laten doen. Het zuurstofgehalte in de vijver is erg laag. Dit kan verschillende oorzaken hebben, ze gaan dit verder onderzoeken." Uit onderzoek blijkt volgens de gemeente dat er geen gevaar is voor mensen of dieren.

Josee Vleugels is duidelijk: de vijver heeft dringend aandacht nodig. "Er wordt inmiddels aan een petitie gewerkt om de vijver op korte termijn op te schonen, op te knappen en te blijven onderhouden, zodat we weer snel van een mooie, schone, vijver, vol (jonge) dieren kunnen genieten."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>