Patrick Koevoets aanvoerder DEVO: 'Die maanden dat we niet konden spelen miste ik het voetballen heel erg'
Foto: Patrick Koevoets

Patrick Koevoets aanvoerder DEVO: 'Die maanden dat we niet konden spelen miste ik het voetballen heel erg'

Eind juni kreeg DEVO van de KNVB te horen dat de Bosschenhoofdse club alsnog naar de vierde klasse gepromoveerd is. “We hadden het wel gehoopt, maar toch kwam het als een verrassing. Het is alleen maar mooi. We hebben het niet echt gevierd, maar bij de eerste training er goed over gesproken,” vertelt Patrick Koevoets. De 27-jarige man van de club schuift dit jaar voor het eerst de aanvoerdersband om zijn arm. “Ik voetbal al vanaf mijn vierde jaar bij de club. Dat ik nu aanvoerder ben gaf in het begin een raar gevoel, maar je schikt je snel in die rol hoor.”


Onder leiding van nieuwe trainer Jack Verlaar is besloten om de schouders eronder te zetten en te streven naar minimaal handhaving. “We willen weleens een keertje wat langer in de vierde klasse blijven. We hebben een hele jonge groep met potentie. Wellicht zit een plaats in de middenmoot er wel in,” zegt Patrick hoopvol. “We spelen tegen veel bekende tegenstanders, die we al meerdere jaren tegenkomen. Vooral de derby tegen DIOZ uit Zegge staat weer op de rol. Dat is toch dé wedstrijd hier.”

“Hopelijk gaat het wat corona betreft niet de verkeerde kant op. Wat is er nu heerlijker dan op het veld staan en voetballen? Die maanden dat we niet konden spelen miste ik het heel erg. Hoewel het nu gezien de regels héél anders is, drinken we gelukkig met het team met mate ons biertje weer.”

n

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>