'Ik had direct een goed gevoel, ik pas niet overal'
Foto: Peter Braakmann

'Ik had direct een goed gevoel, ik pas niet overal'

HALDERBERGE - Bij De Griek in Hoeven kwam hij al. Motoronderdelen haalde hij in Bosschenhoofd. En ook Oudenbosch is voor hem niet vreemd. Voor Bernd Roks voelt Halderberge nu al als bekend terrein. Donderdag 17 september wordt de, nu nog, inwoner van Etten-Leur, geïnstalleerd door de Commissaris van de Koning en Roks heeft er zin in. Bruisend van energie en vol plannen om écht iets toe te voegen aan Halderberge.


Ten tijde van het interview is de inkt waarmee hij zijn handtekening zette voor het burgemeesterschap van Halderberge nog nat. Duidelijk verheugd begint Roks aan zijn functie als burgervader. Als inwoner van Etten-Leur is Halderberge hem niet onbekend. En hoewel hij misschien vanuit zijn huidige woning dichterbij het gemeentehuis zou wonen dan dat hij zich in Stampersgat zou settelen, gaat Roks (43) samen met zijn echtgenote Nathalie, zoon Jort (9) en dochter Jenthe (7) gewoon volgens de eisen binnen de gemeentegrenzen wonen. Sterker nog, zij hebben al een huis gekocht in Oudenbosch, op steenworpafstand van de basiliek en dus ook het gemeentehuis. Een monumentaal pand dat Roks, deels met eigen handen, helemaal wil laten voldoen aan de eisen van deze tijd, maar mét alle historische onderdelen die het pand zo bijzonder maken. "Ik vind dat geweldig. Helemaal oppoetsen tot het weer een schitterend element is in historisch Oudenbosch. Alleen dat al wil ik graag toevoegen aan Halderberge", vertelt hij enthousiast.

Bestuurlijk gezien heeft Roks ook grootse plannen. "De profielschets sprong er voor mij uit. Ik had direct het gevoel dat ik in deze functie mezelf kon zijn. Ik pas niet overal", zegt hij lachend. "Ik ben niet iemand van dertien in een dozijn. Energiek, de kar kunnen trekken, me vastbijten in lastige dossiers. Dat zocht Halderberge en dat past bij me." Het feit dat Halderberge een buurgemeente is voor Roks, is mooi meegenomen. "Ik zat dagelijks in de auto naar en vanuit Ijsselstein. Dat kostte aardig wat tijd, maar daar heb ik me nooit aan gestoord. Wel vond ik het belangrijk dat ik mijn kinderen niet in een compleet andere provincie zou wegzetten."

Duidelijk is dat het welzijn van Jort en Jenthe voor Roks het allerbelangrijkste is. "We hopen dat zij de kans krijgen om in een veilige omgeving gelukkig op te groeien. We laten hen graag ontdekken wat ze leuk vinden. Wat ik leuk vind, wil niet zeggen dat hen dat aanspreekt. Ze hebben hun eigen talenten en die mogen ze ontwikkelen. Voetbal was vroeger totaal niet mijn ding, maar Jort geniet ervan. En willen ze schilderen, dan zorgen we voor doeken en wordt de keuken omgetoverd tot atelier. Beamer aan en natekenen maar. Als ouders willen we de kinderen zo veel mogelijk faciliteren."

Zelf houdt Roks van oude whisky, oldtimers en sleutelt hij graag aan een jukebox. "Mijn ideale weekend? Ik ben altijd druk dus ik vind het heerlijk om thuis tot rust te komen. Op vrijdagavond lekker de tv uit, houtkachel aan en lekker knus een spelletje doen. Op zaterdag in de tuin werken of knutselen. Ik ben ook een liefhebber van platenbeurzen dus een lp wordt regelmatig in ons huis afgespeeld."

Roks wil graag kennismaken met de inwoners. "Ik wil graag naar de mensen toe, maar vanwege de maatregelen zal dat wat improvisatie vergen, maar dat ontmoedigt me niet. Ik wil graag energie toevoegen aan deze mooie gemeente. Halderberge heeft zoveel pareltjes, maar die houden we soms teveel voor onszelf. Die mogen we gerust meer laten schijnen", zegt Roks. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>