Afbeelding

Eerste stap voor ontmoetingscentrum in Bosschenhoofd

Door: Vera de Geus Algemeen

BOSSCHENHOOFD - De gemeente Halderberge gaat een onderzoek doen naar de behoefte van verenigingen en inwoners om elkaar te kunnen ontmoeten in Bosschenhoofd. Zij worden uitgenodigd om een vragenlijst in te vullen, waarin zij ook hun wensen en suggesties kunnen plaatsen. WethouderThomas Melisse overhandigde de eerste vragenlijst aan de recentelijk opgerichte Stichting Groet & Ontmoet Bosschenhoofd. Deze stichting heeft als doelstelling het verbeteren van de leefbaarheid in Bosschenhoofd, het samenbrengen van de inwoners, het bevorderen van de saamhorigheid en het bestrijden van eenzaamheid.

"Sinds de sloop van dorpshuis De Schakel in 2012 is er in Bosschenhoofd geen volwaardig dorpshuis meer. Sociale activiteiten worden verspreid door Bosschenhoofd georganiseerd. In het Raadsprogramma en Collegewerkprogramma is afgesproken onderzoek te doen naar een dorpshuisfunctie: een plek die toegankelijk is voor iedereen en waardorpsactiviteiten georganiseerd worden", zo legt de gemeente uit. 

De komende periode wordt onderzocht of er behoefte is aan meer fysieke ruimte of andere ondersteuning en welke mogelijkheden de bestaande accommodaties kunnen bieden.Wethouder Thomas Melisse: “Door het Corona-virus leven we nu in een tijd waarin ontmoeting lastiger is en niet wordt gestimuleerd. We gaan er vanuit dat we naar een tijd gaan, waarin dat wel weer kan.Daarom wil de gemeente nu dit onderzoek opstarten en het proces een stap verder brengen. Daarom wil ik alle inwoners en verenigingen van Bosschenhoofd vragen om de online vragenlijst in te vullen”, aldus Melisse. De vragenlijst is in te vullen tot en met 21 september. Inwoners en verenigingen in Bosschenhoofd kunnen de lijst invullen op de website www.ontmoeteninbosschenhoofd.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief