Basiliek wint Monumentenprijs 2020
Foto: Siska Verburgh

Basiliek wint Monumentenprijs 2020

OUDENBOSCH - De Basiliek is het winnende monument van de Monumentenprijs 2020. Dat is aan het eind van de middag bekend gemaakt. Het gaat om de zevende editie van de Halderbergse Monumentenprijs.


De prijs werd uitgereikt aan het parochiebestuur van de Bernardusparochie en bestaat uit een schildje en een cheque van 750 euro. Het schildje is speciaal ontworpen voor de jaarlijkse uitreiking van de Monumentenprijs. De Monumentenprijs is bedoeld voor de eigenaar van een pand of object die, of een initiatief dat, zich heeft onderscheiden op monumentaal gebied. Dit kan zijn doordat er is gezorgd voor een zorgvuldige restauratie, een geslaagde herbestemming of dat er sprake is van bijzondere verdiensten over een langere periode op het gebied van het gebouwde cultureel erfgoed. De toekenning en beoordeling gebeurt door de gemeentelijke monumentencommissie.

Onderhoud

De monumentencommissie motiveert haar keuze: "De gemeente Halderberge wil haar waardering uiten door het toekennen van de Monumentenprijs 2020 aan de Bernardusparochie als eigenaar en gebruiker van de Basiliek van de Heiligen Agatha en Barbara. De gemeente is trots om de Basiliek, één van de meest bijzondere en grote kerkgebouwen van ons land, binnen de gemeentegrenzen te hebben. De Basiliek brengt bezoekers en toeristen uit binnen en buitenland naar onze gemeente. Daarbij heeft de gemeente grote waardering voor het bestuur van de Bernardusparochie, de parochiekerncommissie Oudenbosch-Standdaarbuiten, de Stichting Behoud Basiliek en de Stichting Promotie Basiliek die samen zorgen voor goed gebruik en het complexe onderhoud van de kerk. Samen met de vele vrijwilligers en betrokken parochianen is hier sprake van een warme en levendige gemeenschap.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>