Intocht Sint in Halderberge veiliggesteld met unieke digitale uitzending
<p>Foto: Marc Verwiel</p>

Foto: Marc Verwiel

(Foto: Marc Verwiel )

Intocht Sint in Halderberge veiliggesteld met unieke digitale uitzending

HALDERBERGE - Geen intocht van Sinterklaas in Halderberge door de aangescherpte coronamaatregelen. Dat schrikbeeld hadden alle Sinterklaas-stichtingen van Halderberge en alle betrokkenen voelden zich daar niet goed bij. Onder het mom van samen weet je meer, samen kun je meer en samen kun je meer bereiken sloegen zij de handen ineen om de kinderen van Halderberge toch te laten weten dat de Goedheiligman in hun dorp is gearriveerd. Middels een speciale uitzending zien de kinderen online hoe Sinterklaas en zijn Pieten arriveren in Halderberge.

“Sinterklaas kan helaas niet fysiek de kinderen begroeten in Halderberge. De vijf dorpskernen hebben daarom de handen ineen geslagen om dit mogelijk te maken en zo zal er op zondag 15 november om 13.00 uur een digitale intochtfilm te zien zijn, waarin de burgemeester Sinterklaas zal ontvangen. Uiteraard op veilige afstand”, zo laten de comités uit Hoeven, Oud-Gastel, Bosschenhoofd, Stampersgat en Oudenbosch weten. Het bijzondere scenario is in handen van Martijn Koevoets die er samen met vele vrijwilligers voor gaat zorgen dat de intocht ondanks alles toch een memorabel moment zat zijn.


Herkenbaar

Om de kinderen uit Halderberge warm te latenlopen voor dit bijzondere moment, zullen de scholen voorafgaand aan de digitale intocht op donderdag 12 november het Halderbergs Sinterklaasjournaal te zien krijgen waarin Sinterklaas al even te zien zal zijn. “Ook zal de burgemeester uitleggen wat het plan is en hoe de voorbereidingen gaan in de dorpskernen”, zo voorspellen de stichtingen. “In het tussentijds journaal, dat onder andere op de scholen te zien is, komt van alles dorpskernen iets herkenbaars terug zodat de kinderen hun eigen dorp terugzien. Ook zie je de stichtingen in hun eigen dorp druk bezig met de voorbereidingen met komst van Sinterklaas en dat wordt samen één leuk verhaal”, aldus Koevoets. De link, waarmee ook de intocht te zien zal zijn, wordt bekend gemaakt via de social media kanalen en www.sinterklaashalderberge.nl Ook krijgen alle leerlingen tot en met acht jaar een brief mee vanuit school. 

Kriebels

De comités zijn blij met het plan dat zij samen gesmeed hebben. “We wilden de kinderen die nu in corona tijd zoveel andere gevoelens ervaren, alles heeft net iets minder kleur, toch dat bekende gevoel willen meegeven. Dat kriebeltje in je buik, vol spanning klopt je hart... We zijn er blij dat dat toch gaat lukken. Samen met alle dorpskernen en de gemeente maken we er iets heel moois van, want alleen hadden we dit niet kunnen bereiken.” 

Burgemeester

Ook burgemeester Bernd Roks is content over de samenwerking en de invulling: “We zijn ontzettend blij dat hiermeehet kinderfeest doorgang kan vinden in Halderberge. We zijn er trots op dat dit is gelukt in samenwerking met onze inwoner Martijn Koevoets uit Hoeven, die verantwoordelijk is voor regie en script.." 

Zowel het Sinterklaasjournaal als de film blijven tot 5 december 2020 beschikbaar via eerdergenoemde website, zodat alle ouders, verzorgers en opa’s en oma’s wanneer zij dat willen met hun (klein)kinderen het Sinterklaasjournaal en de intochtfilm kunnen zien.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/halderberge&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;