Enthousiasme over Halderbergs Sinterklaasjournaal
Foto: 't Bossche Hart

Enthousiasme over Halderbergs Sinterklaasjournaal

Vorige week donderdag is er, als opwarmertje voor de Halderbergse intocht op zondag, massaal gekeken naar het speciale Halderbergs Sinterklaasjournaal. Zo ook op basisschool ’t Bossche Hart in Bosschenhoofd, waar de kinderen uit de groep 1-2-3 van Juf Inge Kustermans voor de televisie gekluisterd zaten. 


“De kinderen vonden het een echte verrassing om te kunnen kijken naar een ‘eigen’ Sinterklaasjournaal. Zij zagen veel bekende plaatsen voorbijkomen in het filmpje. Zo herkenden de kinderen meteen de ‘grote kerk’, de Basiliek. Het was zeker een ‘feest der herkenning’ toen het journaal bij Seppe langs ging en ze het over Bosschenhoofd hadden: “Juf, wij wonen daar in Bosschenhoofd!” De kinderen raakten er niet over uitgesproken en waren blij te horen dat de Sint ook bij hen, in Halderberge, aan zal komen,” laat Juf Inge weten. Ook dit jaar zal de Sint ‘t Bossche Hart niet stilletjes voorbij rijden. “De Sint gaat een speciale videoboodschap inspreken voor alle klassen en deze zal op de dag van het Sinterklaasfeest te zien zijn,” vertelt ze verder. “Deze dag zal zoals altijd in het teken van Sinterklaas staan. Zo wordt er bijvoorbeeld tijdens de schrijfles het woordje Piet geoefend, is de gymles een heuse Pietengym, zal er in de hogere groepen een surprise voor elkaar worden gemaakt en gaan de jongste kinderen aan het werk met een spelletjescircuit. Kortom, we gaan er samen een leuke en gezellige dag van maken! Maar voor het zover is genieten we eerst nog samen van de voorpret,” zegt ze tot slot.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>