Afbeelding
Foto: Gemeente Halderberge/Peter Braakmann

Burgemeester sluit gevaarlijk pand aan Ambachtenstraat Oudenbosch

Door: Vera de Geus Algemeen

OUDENBOSCH - Een pand aan de Ambachtenstraat is door de gemeente Halderberge per direct gesloten. Na meldingen van omwonenden werd het pand door BOA’s gesloten zodat er een controle uitgevoerd kon worden bij het bedrijf. Het pand bleek zo onveilig dat het volgens de burgemeester onverantwoord is om mensen daar te laten verblijven.

“In overleg met de huurder is het pand in het weekend van 14 november gesloten zodat de gemeente daarna het pand verder kon contoleren op onder andere brandveiligheid, het bouwbesluit en het niet voldoen aan het bestemmingsplan”, zo laat de gemeente weten. “Na controle bleek het pand zodanig onveilig we het pand dicht houden zolang er geen maatregelen genomen zijn.”

Burgemeester Bernd Roks: ”Bij de nadere controle door onze toezichthouder is geconstateerd dat de elektriciteitsvoorziening niet op orde is. Daarom is besloten het pand en perceel voor langere tijd te sluiten. Het was onverantwoord om mensen daar te laten verblijven. De elektriciteit moet eerst in orde worden gebracht voor het pand weer open kan”. 

Vrachtwagens
De vrachtwagens die op het terrein stonden, waren in het weekend van 14 november al weggehaald. De huurder gaat op zoek naar een andere parkeergelegenheid voor de vrachtwagens. De melding die aanleiding gaf tot de controle op 14 november betrof het niet naleven van de corona-maatregelen door de vele mensen die zouden overnachten in het bedrijfspand. Bij de controle zijn achttien mensen aangetroffen. Zij hebben allemaal een bekeuring gehad vanwege het onvoldoende afstand houden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief