Anja van Hooijdonk: ‘Ik ben niet voor en niet tegen het vaccin’
Foto:

Anja van Hooijdonk: ‘Ik ben niet voor en niet tegen het vaccin’

Mensen van 18 tot 60 jaar zonder medische indicatie worden als laatste ingeënt. De 38-jarige Anja van Hooijdonk uit Hoeven kan zich heel goed vinden in de volgorde van vaccineren die de overheid heeft bepaald, ook al is ze daardoor voorlopig nog niet aan de beurt. “Het is prima zoals het nu gaat. Het is goed dat de zorgmedewerkers, ouderen en zwakkeren als eerste de prik ontvangen,” zegt ze.


“Gelukkig hebben mijn gezin, familie en vrienden, tot nu toe nog vrijwel geen last van het coronavirus gehad,” gaat ze verder. “Vermoedelijk hebben mijn man en zwager het vorig jaar na carnaval wel gehad, maar ikzelf en de kinderen hebben nergens last van gehad. Uiteraard houden we rekening met alle maatregelen die genomen zijn. We hebben ons aan alle regels gehouden. Dit doe je namelijk niet alleen maar voor jezelf. Wel ben ik bang dat, nu de sluiting van de scholen weer verlengd is, voor leerachterstand bij mijn kinderen.” 

Anja weet nog niet of ze straks het vaccin daadwerkelijk gaat halen. “Ik ga hier heel nuchter mee om. Ik ben niet voor en niet tegen en sta er neutraal in, al vind ik het niet fijn voor degenen die afhankelijk zijn van het vaccin en nu moeten wachten. Als ik straks aan de beurt ben, zijn we weer een groot aantal maanden verder. Wellicht hoeft mijn leeftijdscategorie dan niet meer. Eigenlijk heb ik er nog niet over nagedacht wat ik straks zal doen. Als ik bericht krijg over de inenting ga ik er zeker over nadenken. Nu speelt het thuis en in mijn privéleven nog niet echt.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief