Foto: Mattijs van Dalen

Subsidie voor inwoners om tuin en dak te vergroenen

HALDERBERGE - Inwoners van de gemeente Halderberge kunnen vanaf 1 maart subsidie aanvragen voor groene daken, het vergroenen van de tuin en waterpasserende verharding. Dit kan tot 2023. Met deze subsidieregeling wil de gemeente haar inwoners helpen de tuin in te richten en aan te passen op het veranderend klimaat. Per jaar is er 40.000 euro beschikbaar.


Wethouder Jan Mollen: “Door klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met hittegolven, langere periodes van droogte en hevige stortbuien. Om onze gemeente klimaatbestendig te maken, gaan we aan de slag met het vergroenen van de openbare ruimte. Ook onze inwoners kunnen met een groene tuininrichting een groot verschil maken.” De gemeente geeft inwoners daarom een financieel steuntje in de rug om de tuin groener te maken, een groen dak aan te leggen of een regenton aan te schaffen. Zij kunnen subsidie aanvragen. Verschillende maatregelen komen in aanmerking voor subsidie.

“Denk bijvoorbeeld aan groene daken, regenwatervoorzieningen en waterpasserende of -doorlatende verharding, het afkoppelen van de hemelwaterriolering of infiltratieobjecten en het onttegelen en vergroenen van de tuin. Meer informatie over de regeling en de voorwaarden op www.halderberge.nl/klimaatbestendig-halderberge.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief