Afbeelding
Foto: Picasa

Stroomt er straks weer water door de Keienpomp?

Door: Vera de Geus Algemeen

HOEVEN - Water door de Keienpomp. Het is een langgekoesterde wens van veel omwonenden. Of het daadwerkelijk gaat gebeuren, is nog niet zeker. Het betreft namelijk een monument en dus is n=het niet toegestaan om er iets aan te veranderen. Toch onderzoekt de gemeente de mogelijkheden. “Want het zou zeker een toevoeging zijn”, zo zegt wethouder Thomas Melisse.

De werkzaamheden voor de herinrichting met de rioolreconstructie voor de St. Janstraat, van de Hofstraat tot en met de Bovenstraat, in Hoeven zijn in volle gang. Voor bijna twee miljoen euro worden wordt de straat heringericht en krijgt het riool een reconstructie. Er komt verder een fietsstraat tussen de Bovenstraat en de Sprangweg. Er wordt volop werk met werk gemaakt. Zo wordt het hemelwater in de St. Janstraat afgekoppeld en afgevoerd naar de waterberging in het hertenpark. De bestaande vijver op het hertenkamp wordt aangepast. “Verder krijgt het gebied een kleine upgrade”, zo zegt wethouder Thomas Melisse.

Een ander onderdeel dat in het kader van de aanpak van de hoofdstraat van Hoeven, is de Keienpomp, de oude dorpspomp aan de Bovenstraat. “Die willen we weer water te laten geven”, zegt Melisse. “We hebben diverse watertappunten in Halderberge die erg gewaardeerd worden door toeristen, maar ook door onze eigen inwoners die in de gemeente fietsen. De Keienpomp is echter een monument dus daar mag je in principe weinig aan aanpassen. Wel gaan we kijken of er toch de mogelijkheid bestaat om er binnen de geldende regels weer water uit te laten stromen. We vinden dat zeker van toegevoegde waarde.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief