Afbeelding

Gemeente: ‘Halderbergse droom waarheid: snelle Internetverbinding voor iedereen’

Door: Vera de Geus Algemeen

OUD GASTEL - Wethouder Hans Wierikx van de gemeente Halderberge, Piet Grootenboer, directeur vanDELTA Fiber Netwerk en IJsbrand van de Berg, Projectleider van Van Gelder Telecom hebben in Oud Gastel “symbolisch” gezamenlijk de laatste schop in de grond gezet. De aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied, alle kernen en ook de bedrijventerreinen binnen de gehele gemeente Halderberge is daarmee bijna afgerond. daarmee wordt de Halderbergse droom waarheid: snelle Internetverbinding voor iedereen.

Wethouder Hans Wierikx: “De gemeente Halderberge streeft naar een gemeente-breed netwerk van breedband voor alle inwoners en bedrijven, waarbij de capaciteit van het netwerk kan voorzien in de behoefte van inwoners en bedrijven! Met die visie zijn we met de aanleg in Oudenbosch zo’n 10 jaargeleden gestart aan dit project en ik ben trots dat we dit doel bijna hebben bereikt. Ik zeg ‘bijna’, want in Oud Gastel zoeken we nog actief naar een oplossing om voldoende draagvlak te krijgen om ook de laatste 700 woningen te kunnen aansluiten. Hoeven is door KPN aangelegd. Het netwerk is nu gereed. Dat is erg belangrijk, want er gebeurt heel veel in Halderberge. Op allerlei vlakken zijn wij bezig. Woningbouw, economische visie, we hebben heel veel te bieden. Juist daarom is het breedband van groot belang. Voor veel ontwikkelingen is een moderne infrastructuur een basisvoorziening die je niet meer kunt missen. Ik ben heel blij met de positieve reacties van inwoners, maar we blijven ook scherp op opmerkingen van hen tijdens de laatste werkzaamheden die in de komende tijd nog worden gedaan.” Aanleg in het buitengebied en in de kernen“ 

Op 9 april 2019 werd de eerste schop in de grond gezet voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de Brabantse Wal. Dit leverde zoveel enthousiaste reacties op dat we na een succesvolle campagne in de gemeente Halderberge uiteindelijk ook daar het startsein konden gevenvoor de aanleg. Naast het buitengebied werden de afgelopen jaren ook de kernen Oud Gastel, Bosschenhoofd en Stampersgat voorzien van een glasvezelaansluiting. Nu ruim twee jaar later zitten wij in de afrondingsfase van dit gebied en kijken we terug op een succesvolle samenwerking die wegraag voortzetten met de aanleg van glasvezel in het laatste gedeelte van Oud Gastel, aldus Piet Grootenboer, directeur van DELTA Fiber Netwerk. 

IJsbrand van den Berg, Projectleider Van Gelder Telecom: “In bijna twee jaar tijd hebben wij in hetbuitengebied van de Brabantse Wal en Halderberge ruim 2400 woningen op het glasvezelnetwerk aangesloten. Daarvoor hebben wij in de buitengebieden 134 km en in de kernen Stampersgat, Oud Gastel en Bosschenhoofd 40 km moeten graven om de glasvezelkabels te kunnen aanleggen. Een behoorlijke klus, maar dankzij de soepele samenwerking met de verschillende partijen, een geslaagd project”. Over DELTA Fiber Nederland DELTA Fiber Nederland is een snelgroeiend Nederlands telecombedrijf. Zij is eigenaar van telecomnetwerken verspreid over 11 provincies in Nederland. Daarnaast legt zij voortdurend nieuwenetwerken aan, voornamelijk in Randstedelijke gebieden en plattelandsregio’s. Al ruim 800.000woningen en bedrijven zijn aangesloten en hebben de beschikking over snel internet.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief